en torsdag

Sitter här och är rätt nöjd med mig själv! Mitt tredje intervallpass på tre dagar är avvklarat och man känner att man lever faktiskt! Nästa lördag åker jag som sagt till Mallorca för 12 dagars läger, jag ska sätta nytt rekord i träningsmängd under de två veckorna och inför det vill jag vara fräsch och utvilad. Det innebär att även nästa vecka blir hemskt lugn. Därför har jag valt att lägga in in kort men intensiv liten fartperiod måndag till torsdag denna vecka med bland annat tre fartpass på tre dagar. Typ tre fjärdedelar av Östersund är på läger (= tom rullskidbana för sig själv!) men jag har haft sällskap av Carro både igår och idag som sparring! Lite kul att vi alltid åker extremt jämnt på alla tester och race vi kör, alltid någon enstaka sekund efter varandra.

Igår bestämde jag följande upplägg på löparbanan: 400 meter, 200 meter och 100 meter i maxfart x 2 följt av 3 x 30-30 sekunder och därefter 5 x 10-50 sekunders maxarbete. Benen var heeelt slutkörda efter detta korta men sjukt kvalitativa pass. Blev sängliggande hela dan tills eftermiddagspasset. Idag körde vi istället motsatsen i form av längre tröskeldrag på banan. 4 x 12 minuter. Jag brukar alltid ha svårt för att hålla nere farten men tur då jag hade Carro så det verkligen blev just tröskel och bra kvalité på alla fyra intervaller! Formen känns fortsatt riktigt bra!

Riktigt fint igår på eftermiddagspasset. Det bästa med Östersund är när man skymtar fjällen i horisonten!

Idag har jag eftermiddagsvila och det känns välförtjänt! Jag ska storstäda, renbädda och även storhandla. Lustigt nog ser jag fram emot det! Kanske dock beror på att det är riktigt skitigt och äckligt här plus att storhandling innebär att Viktor snart är här igen samt att jag levt på ett storkok korvstroganoff, havregrynsgröt och blodpudding sen i söndags (och lär kunna leva på det minst två dagar till haha). Imorgon väntar ett litet sista ryck med ett längre distanspass och gym på fredagskvällen till ära. Sen har jag vila! Älskar när man kan tajma in vilodagen på lördagar! Jag ska göra en god frukost (ska tvinga mig själv att inte göra gröt trots att det typ är det bästa som finns) och baka kanelbullar! Aspepp haha! Förövrigt kom min käre mobil tillbaka från lagningen igår så nu är allt frid och fröjd här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.