sjunde oktober

En lite annorlunda morgon har stått på mitt schema idag! Lugn vecka i kombination med eftermiddagssprint på Gokartbanan med VSP och Järpens skidgymnasium fick innebära en vilomorgon. Hemskt ovant men riktigt skönt faktiskt! Inför säsongen (som förövrigt är hur nära som helst!) så har jag bestämt mig för att ändra lite i diverse upplägg. Jag är en sådan person som kör på samma gamla hederliga rutiner som egentligen inte har någon vidare tanke bakom sig, utan jag gör som jag alltid gjort.

Standard att jag står framför spegeln på mina vilodagar och prövar fram någon ny sminkning….

Därför knöt jag på mig löparskorna direkt jag klev ur sängen imorse. Ville testa vad kroppen tycker om en halvvtimmes jogg innan frukost. Reka lite inför vinterns tävlingsdagar. Trodde jag skulle vara dödshungrig och vara helt galet loj men det var riktigt skönt faktiskt (kanske mycket tack vara strålande sol och såndär härligt krispig höstluft). Får väl utvärdera mer efter sprinten i eftermiddag vad kroppen egentligen tyckte!

 

Världens finaste årstid för löpturer är nu! Frost och soliga förmiddagar. Trist att perioden är typ en vecka och sen blir det världens hemskaste årstid med halka, mörker och snöblandat regn….

På tal om andra vanor så har jag alltid varit hemskt skeptisk till A2-träning (hård distansfart för de icke-skidåkare som läser denna blogg). Men sista tiden har jag lagt in några pass med just detta och jag måste erkänna att jag tycker det är löjligt kul??!! Hahah. Nämen det är rikitigt kul att lägga in lite A2 i ett A1-pass, få fokusera på teknik, kurvtagning och lite annat i ett tag. Dessutom är det ju skönt jobbigt, till skillnad från A3-pass. Igår höll Fredrik Uusitalo sitt tisdagspass med just A2 stakning och impulser. Det var ett riktigt fint pass och otroligt skönt att ligga i en grupp och hålla A2-fart. Kroppen känns fortsatt riktigt på g och jag klättrar lite här på väggarna i lägenheten då jag som sagt tränar riktigt lugnt inför Mallis. Frustrerande, men det gäller att hålla sig kall, som sagt så är det verkligen nära tills säsongsstart nu!

För att sammanfatta detta så finns det mycket jag vill finslipa och ändra på. Framförallt tävlingsförberedande faktorer och uppvärmning inför tävling.  Jag tror man ska vara försiktig med att ändra på för mycket, det viktigaste är ju att känna sig trygg med just sitt. För min del så kommer denna säsong i sig vara väldigt annorlunda i och med mitt klubbyte till Gellivare skidallians, nya klubbkamrater, nya ledare och nya rutiner och regler. Då känns det naturligt att ändra mina egna rutiner. Känns mer som att jag varit lat och bekväm med mina gamla rutiner än att det ligger nån vidare tanke bakom dem. Och i år skall inget lämnas åt slumpen!

Vilodagsgörat i lördags, muuuums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.