en solig vilodag på mallorca

Idag har vi varit en vecka på Mallis och tiden har bara flygit iväg! Nu ska jag verkligen ta vara på de sista dagarna innan hemfärd. Idag har vi en vilodag, solen har strålat så det var verkligen vältajmat för en heldag på stranden med bad och sol!

Sen sist har Team skididrott och Torsby biathlon kommit hit, riktigt kul! Jag vaknade upp med förkylningssymptom i tisdags om jag inte minns helt galet och hann bli riktigt orolig. Jag brukar vara duktig på hålla mig frisk (peppar peppar!) och det kändes jäkligt typiskt ifall jag skulle bli sjuk när jag var här. Jag vilade i alla fall en eftermiddag och fick tyvärr avstå ett fartpass onsdag morgon och körde lugnt istället, men det verkar ha gett resultat för nu känns allting, tack och lov, bra igen!

Igår körde vi nog lägrets hittils finaste pass ut mot Cap de Formentor, en fin slingrig serpentinväg ut mot udden och fyren på Formentor. Branta stup nedanför vägen och vi kom fram till att de hade en fallhöjd på 200 meter, inte konstigt att Erika Högberg som stod för skjutsen var lite nervös! Efter passet tröck vi oss lite banan och mackor innan vi tog ett stopp på stranden vid Formentor en stund innan hemfärd och lunch på hotellet. Det var riktigt gött, jag tog mitt livs första dopp i saltvatten och som tur var missade jag att se alla maneter som tydligen simmade omkring! I vanliga fall hade jag nog inte valt att ligga på stranden efter ett förmiddagspass när intervaller på eftermiddagen väntade, men nu är vi ju faktiskt här och då får man göra något undantag, hehe!

Fotocred till Viktor!

Som sagt så körde vi fart på eftermiddagen istället för förmiddagen som jag är van med. Jag gillar att ha full fukos direkt från morgonen och sen kunna ”slappa” med ett distanspass på eftermiddagen, men detta gick faktiskt lika bra! Vi började med en 10 minuters intervall på platten med fokus på fyrans växel. Jag tog rygg på Elisabeth Högberg och det märktes minsann att hon är en skidskytt och kan det här med just fyrans växel, jag fick verkligen ligga i, tänka på tekniken och det var riktigt nyttigt att ligga bakom henne! Vi fortsatte därefter upp och körde backen upp mot Formentor, jag åkte med Sandra Olsson och Johanna Skottheim som är här från Torsby, vi turades om att dra lite grann och varje intervall upp tog cirka 14.30. Jag nöjde mig med två turer upp medan de andra körde tre gånger, hursomhelst ett fint pass med helt okej form!

På kvällen dissade vi hotellets tapasmiddag och gick ut och åt allihopa, trevligt var det, mindre trevligt att jag och Viktor tänkte vara nytänkade och testa något nytt. Det resulterade i en klen bricka med lite ostbitar samt en liten tallrik med lufttorkad skinka, inte riktigt vad vi tänkte oss… Jag som var rätt hungrig och inte kan bete mig då, blev mer eller mindre förstörd av detta, haha. Tur Viktor visar att han är lite äldre och tog tag i saken och beställde in två hamburgertallrikar, funkar alltid!

 

Snodde en bild från Team skididrott

Imorgon väntar återigen en dag med långa intervaller och sollapande därimellan då finvädret ser ut att hålla i sig! Bjuder inte på så mycket bilder idag heller, har inte hunnit få alla bilder och har inte hunnit lägga upp från mobilen, jaja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.