rovaniemi

Godkväll från vårt käre grannland i öst! Jag och Viktor spenderade ju torsdag till lördagkväll i Älvsbyn och lördag eftermiddag bestämde sig jag och Naima efter lite om och men att styra kosan till Rovaniemi söndag morgon för att gå på snö. I lite panik ringde jag pappa och mormor, tur jag har världens mest hjälpsamma föräldrar och mormor som lånar ut bil åt mig, lagar matlådor åt mig och vallar mina skidor. Så himla bortskämd unge man är ibland!

Rastlös kille på vilodagspromenad som rekar inför sommarens badbravader
Rastlös kille på vilodagspromenad som rekar inför sommarens badbravader
Laktatkurvan efter tordagens test!
Laktatkurvan efter tordagens test!

Sagt och gjort, söndag morgon rullade jag tillsammans med Viktor  de 24 milen mot Rovaniemi, som också skulle dit med sin klubb, Piteå Elit. Naima har lyckas fixa en stor lägenhet inne i stan med lunch bara någon minut härifrån, helt perfekt. Trivs grymt bra med min nya klubbkamrat, vi dricker glögg,  har ansiktsmask, målar i våra målarböcker, bastar, gör bananpannkakor och surrar på!

Myslampan tänd och med varsin målarbok, vi har ett riktigt mindfullnes-läger!
Myslampan tänd och med varsin målarbok, vi har ett riktigt mindfullnes-läger!

Igår på eftermiddagen fick jag alltså äntligen knäppa på mig skidorna,  och herregud som jag längtat (och stressat) inför denna dag alltså! Spåret är ungefär nio kilometer med tuffa backar och inte allt för mycket folk, riktigt skönt! Tycker jag kom in i skidåkningen relativt fort, kanske för att jag hann åka några pass i somras i skidtunneln i Vuokatti.

Jag rivstartade därför mitt andra pass på snö med fart. Fick möjligheten att köra ett träningsrace med Piteå Elit, och det tackar man ju inte nej till! Vi tjejer körde 7,5 kilometer skate, tjejstartfältet var inte stort men desto starkare – Lisa Vinsa och Mia Eriksson! Jag hade absolut noll förhoppningar, ville mest få in känslan och inte försöka stressa ihjäl mig som jag brukar första passen. Givetvis var det rätt ostabilt här och var, kom aldrig upp över mjölksyratröskeln faktiskt utan hade låg puls. Så det var inte orken som bestämde farten riktigt. Men samtidigt brukar det vara betydligt värre så jag är nöjd med denna smygpremiär!

Gellivare skidallians-åkarna håller ihop och parkerar bredvid varandra. haha!
Gellivare skidallians-åkarna håller ihop  så klart Hellner parkerar bredvid oss, heheheh

Jag blir ute på en liten Finlandsturné kommande dagar. Jag blir i Rovaniemi till torsdag förmiddag, sedan styr jag vidare mot Muonio där jag ska tävla! Jag skippar fredagens sprint men kör 5 kilometer skate samt 10 kilometer klassiskt, det ska bli kul och mitt fokus kommer ligga på att hitta rutiner och hitta tävlingsfarten typ!

Rovaniemis skidstadion
Rovaniemis skidstadion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.