borta bra men hemma bäst

catsÄntligen befinner jag mig på svensk mark igen! Längtade verkligen hem i morse faktiskt trots att det varit en riktigt fin vecka. Varutöver detta en lite jobbig hemresa faktiskt, satte mig i bilen direkt efter tävlingen, körde själv och det var snöigt, spårigt, slaskigt, regn, snöblandat regn och allt därimellan. Blä. Så nu ska jag bara se till att tvätta klart allting (gud vad jag saknat tvättmaskin på slutet, hehehe), har redan packat upp det som skall packas upp, ätit en god middag med mamma och pappa och ska nog snart sätta mig i bastun. Sen tar jag kväll och ser fram emot en riktigt välförtjänt vilodag imorgon!

Tävlingarna då? Som jag skrev tidigare så har jag för en gångs skull inte alls varit nervös utan mer fokuserad. Så. Otroligt. Skönt. Vet inte om det är för att jag faktiskt vet att jag gjort det jag kunnat i höst och att jag vet att just JAG blivit bättre. Gårdagens lopp, 8,6 km klassiskt, gick dock inte alls som jag ville och planerat. Kroppen kändes egentligen helt okej, drog istället en klassisk junior-tabbe och öppnade för hårt, kunde inte alls hålla ihop det. Utöver detta kunde jag inte riktigt hantera det svåra föret med sladdriga spår och kunde inte alls åka avslappnat uppför. Stakningen satt inte alls heller. Jaja. Var inte så besviken utan mer revanschsugen, visste ju att jag kunde betydligt bättre.

Idag på 8,6 km skate, tänkte jag istället om, planerade min åkning och försökte verkligen hitta träffen i åkningen. Och wow vilken känsla när man faktiskt disponerar krafterna rätt, haha! Då är det ju kul att åka! Jag slutade på en fin 7:e plats i juniorklassen, 35 sekunder från seger. Så jag tycker jag fått ett riktigt fint kvitto på att det kan gå fort i vinter, idag stämde faktiskt inte tekniken alls på fyrans växel (i lätta, snabba partier) så det känns som att när jag lättar på träningen lite och när jag får till tekniken med lite syra i musklerna så kan det bli riktigt kul!

Nåväl. Ett bra genrep inför ”riktiga” säsongspremiären nästa helg. Tillbaka i ett snöfattigt Luleå med regn. Konstigt nog så är jag riktigt taggad på styrketräning och ett distanspass på löpning? Förstår mig inte på mig själv ibland haha. Men först en vilodag som sagt. Nu börjar även det bli dags att trappa ner träningen på riktigt också för att få lite lättare ben, det ska bli spännande! Jag blir inte hemma så länge utan redan på onsdag är det dags för mig och Madshusväskan att åka ut på turné igen! Jag åker till Gällivare för att åka lite skidor på snö innan tävlingarna börjar där på lördag. Efter det åker jag äntligen tillbaka till Östersund på måndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.