gällivarepremiären

Goddagens! Har blivit många dagars uppehåll här, i onsdags åkte jag upp med GSA:s ordförande (och förövrigt min allra första tränare i gjutaren), Leif Johansson, till Gällivare. Jag möttes av ett riktigt vinterland och man behöver inte vara längdskidåkare för att bli helt till sig av allt det vita, så magiskt! Jag bodde uppe på Dundret i en stuga (utan wifi). Perfekt att bara ta skidorna nedför slalombacken och på två minuter var jag på Hellnerstadion!

Njöt i dessa omgivningar

Jag tog en vila i onsdags då jag vaknade upp med en förfärlig huvudvärk, den ville inte ge med sig utan jag kände av den både torsdag och fredag. Konstigt. Dock inget jag gjorde en större grej av, vilade mest för att vara fokuserad på min planerade fartpass som alltså blev på torsdag istället för onsdag, lite win-win då det blev på skidor istället för stavgång i Luleå! Har hunnit med tre pass på Hellnerstadion och dessutom en middag på Oleary’s torsdag kväll med ett gäng skidåkare, trevligt!

Motigt att lämna ett himla vintrigt Gällivare!
Motigt att lämna ett himla vintrigt Gällivare!

På lördagen stod klassisk sprint på schemat. Pappa anlände sent fredagkväll/natt och det blev lite si och så med skidtestningen därav, men inte heller det lade jag större energi på. Kul att jag mer och mer lyckas fokusera på det viktiga. För första gången blev det faktiskt en hel sprint med prolog, kvart, semi och final för mig! Kul även om det är betydligt hårdare konkurrens på juniorcuperna. Men riktigt kul att för en gångs skull planera sin åkning, tänka taktik och så vidare. Jag lyckades till slut komma i mål som andra tjej, efter grymma Emma.

Glad tjej efter sprinten
Glad tjej efter sprinten
Pallen idag, Emma var lika grym som vanligt!
Pallen idag, Emma var lika grym som vanligt!

Idag stod 10 km fristil på schemat istället. Och idag var jag betydligt mer nervös. För att bli trött typ? Hahah! Nämen jag har en riktig stor respekt för världscupfemman i Gällivare. Det gäller verkligen att disponera krafterna och trycka på, på rätt ställen. Jag ville öppna lugnt första halva varvet för att sedan sakta men säkert komma igång. Tycker jag lyckades med det så det tar jag med mig. Förövrigt summerar jag en rätt medioker kropp dessa senaste dagar. Kroppen kändes betydligt vassare förra helgen i Muonio. Lite konstigt med tanke på att jag laddat upp med massa timmar och en väggning? Samtidigt stämde tekniken myyyyycket bättre denna helg.

Nu ser jag fram emot att komma tillbaka i mina vanliga rutiner, i Östersund. Längtar fruktansvärt mycket dit! Min plan är att köra på med träning rätt bra denna vecka faktiskt, har insett att jag släppte upp alldeles för mycket denna vecka och istället blivit seg. Ser även fram emot att faktiskt köra intervaller på snö, hittills har det endast blivit race eller träningsrace för mig…

Efter en bastu, tacomiddag och snart efterrätt ska jag sätta mig ned och se repris på vinterstudion och solsidan senare ikväll! Nackdelen med att ha tävlat i helgen var att jag missade att se Viktor och alla övriga skidåkare tävla i Bruksvallarna! Det ryktas om att Blomqvist utbrast ”Bra kille!” om Viktor, och jag kan inte annat än hålla med!

Jag, mamma och lillebror fuskade igång med julen i tisdags!
Jag, mamma och lillebror fuskade igång med julen i tisdags!
Denne kille har troget hängt med mig under dagarna hemma i Luleå!
Denne kille har troget hängt med mig under dagarna hemma i Luleå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.