sprint i idre

Igår kring lunch rullade jag och Viktor in på Idrefjäll, jag anslöt mig till klubben som bor i en riktigt fin, stor stuga. Dagen fortsatte med skidtestning, en massa häng och diskussioner mellan allt och himmel och jord, hehe. På kvällen höll Karin ett yogapass (!) med oss tjejer. Jag har aldrig provat yoga
men alltid velat, och alltså oj.. Smidighet, kroppskontroll och rörlighet är kanske inte de egenskaper som kännetecknar just mig… Blir så fruktansvärt arg när jag känner mig dålig på något också, haha! Har en del att jobba på om man säger så men vill absolut köra mer yoga för oj så skönt det var efteråt (även om jag har lite ömma punkter på skallen efter att ha provat stå på huvudet).

image
Riktigt fint i Idre igår!

Imorse vaknade jag och kände mig avslappnad och taggad, lite lagom nervös och kände knappt igen mig själv! Brukar alltid vara alldeles för nervös. Snöstorm och en decimeter nysnö var ett faktum men inget jag gjorde större grej av. Sprintbanan här är tuff och framförallt lång, 1.5 km! Min åsikt här är egentligen oväsentlig men jag tycker det är riktigt dåligt med så lång sprintbana, framförallt när juniortjejer och seniorherrar åker samma, lite märkligt men jaja! 

Starten blev 50 minuter framflyttad då de hade tekniska strul med tidtagningen, lite segt med två uppvärmningnar och jag skulle ljuga om det inte störde mitt harmoniska sinnestillstånd. Men, tillslut var det dags för prologstart. Kändes avslappnat och stabilt, men jag fick en smärre chock när jag kom in som sjua! Jag är allt annat än bra på prologer. Åker alltid minst 10 sekunder snabbare i heaten. Men jag var så himla nöjd efter prologen, det är det bästa jag gjort som junior med hästlängder! Aldrig ens kommit topp 10 under alla mina juniorår, och nu gör jag det i en sprintprolog?!?!? Det visar rätt svart på vitt att jag tagit ett stort kliv i år.

Om jag är något så är det realist och insiktsfull. Jag är ingen sprinter, det har jag insett nu efter många säsonger. Och det visade sig återigen i starterna i både kvart och semi. Kom ut som 4a i kvart och sist i semi. Och på en så smal bana som denna, och i brist på den där lilla fartökningen som sprinter har, blir det svårt att ta sig förbi fem tjejer på 1,5 km. Frustrerande, ja, men inget jag kan skylla på. I semin kom jag på mig själv med att liksom ge upp ”Äh det här är ju omöjligt”. Kunde enkelt hänga på ryggarna och var inte särskilt trött i mål (semin gick ändå 10 sekunder snabbare än min prolog). Jag är hursomhelst nöjd med dagen, som sagt det överlägset bästa jag gjort som junior. Slutade totalt på en 11:e plats.

image
Är man inte snabbast får man se till att ha snyggast glasögon!! Tack världens bästa pojkvän för dessa ❤

Jag tar iallafall med mig en kropp som känns riktigt på g! Jäklar vad jag ska köra imorgon! Det blir mitt första 5 km lopp gör säsongen och det kommer bli klurigt med ett så kort distanslopp! Nu taggar jag tacokväll med GSA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.