tävlingsdag två i idre

Goddagens! Slänger in ett kort inlägg här efter dagens lopp. Ja igår var jag riktigt taggad och tänkte att detta skulle bli min dag, tyvärr blev det inte alls så.

5 kilometer skate skulle alltså avverkas imorse, inatt har det varit plusgrader vilket innebar hårda, fina spår. Passar mig. Det jag var lite orolig för var just den korta distansen, 5 km är en klurig distans. Du åker nästan sprintfart men kan inte gå på allt för hårt ändå. Och det var väl det jag totalt misslyckades med också. Tänkte faktiskt vänta med att skriva här på bloggen då jag tänkte jag kommer smälta dagens lopp och bli nöjdare och nöjdare, men istället är det tvärtom. Blir mer och mer arg för varje minut typ, hehe.

Jag ville öppna hårt men kontrollerat och åka riktigt fort andra varvet. Tycker det kändes jäkligt bra första varvet, kunde ligga på treans växel länge och trycka över krönet. Vid varvning kändes kroppen fortsatt pigg, hade bästa tid när jag varvade om jag inte minns helt galet och tänkte att nu jäklar kan det bli en kul dag. Men någonstans inför den långa stigningen sa benen tack och bock och alla tidsmatchningar jag fick av ledare och Viktor var inte så roliga längre. Försökte bita ihop sista kilometern men tappade otroligt mycket. Slutade på en 12:e plats. 1,5 sekund från topp tio. Att ”öppna hårt men kontrollerat” är sjukt mycket lättare sagt än gjort.

Nu kanske det sticker i vissas ögon, det är ändå mitt näst bästa resultat på distans under alla juniorår (11 som bäst under JSM förra året). Men jag är fruktansvärt besviken och less. Det är grymt duktiga tjejer jag tampas mot men jag förväntade mig mycket mer av mig själv. Exempelvis är jag 1.30 minut efter dagens grymma tvåa, Emma Ribom. För två helger sedan var jag 1.10 minut efter på 10 km, dubbla distansen och på en mycket tuffare bana. Nej. Jag är så sjukt less på att alltid vara sämst när det gäller. Får ta mig en riktig funderare. Imorgon lär jag avverka ett lopp i ren ilska, får väl se hur långt det räcker, uppenbarligen orkar jag inte mer än 3 kilometer så kanske går det bra…….

Det är ju somsagt en tävling kvar här men just nu vill jag mest tillbaka till Östersund och träna, träna och träna. Det är länge kvar till nästa viktiga tävlingar och då ska jag åka så bra som jag vet att jag kan. Ett tips till mig själv är att lära mig disponera krafterna i ett lopp, och träna starter…Kroppen kändes ju ändå bra idag om man ska försöka vara positiv.

Jaja. Nu är det slut på detta lagom bittra inlägg. Snart ska jag ut och heja på Viktor, han lär åtminstone hålla hedern uppe för hushållet Larsson/Brännmark!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.