nytt år och allt vad det innebär

2016! Tänker dock inte vara särskilt nostalgisk här på bloggen och blicka tillbaka på året som varit. Det har jag gjort på egen hand och kan summera ett bra år med toppar och dalar. Hoppas och tror att 2016 kommer bli ett kul och utmanande år!

Sedan sist och mitt lite halvbittra inlägg har jag, precis som jag trodde, blivit frisk och kunde börja träna redan på torsdagen. Mycket kan man säga om mig, men jag börjar faktiskt känna min kropp rätt väl efter snart 20 år! Jag hade planerat upp en plan för den kommande månaden i detalj och ville verkligen kunna följa den till punkt och pricka för att känna mig säker att jag gjort det jobb jag kunnat. Nu har det inte blivit så, tråkigt men inte så mycket att göra åt. Varit riktigt osäker på formen och inte vetat hur jag skall fortsätta, vet väl inte riktigt fortfarande än egentligen men har iallafall fått bra besked i form av Kalixspelen igår.

Nåväl. Ska kanske försöka ta allting i någon slags kronologisk ordning. Bestämde mig för att inte vara bitter på onsdagen trots en vilodag och gjorde en riktigt bra trerätters till familjen istället. Provade göra egen bearnaise till entrecoten och den blev helt magisk! Väl värt besväret. Avslutade middagen med egengjord glass med smak av vanilj och Baileys, lyckat och kul att få laga mat!   Började som sagt träna på torsdagen. Nyårsaftonen fortsatte med lite familjhäng innan jag och min syster styrde mot Blåsmark i Piteå där vi var ett gäng på 16 stycken skidåkare/fd skidåkare. Det blev en lugn men lyckad kväll!

Åkte vidare med Viktor mot Älvsbyn efter tolvslaget och spenderade fredagen där med träning och slappande. Var riktigt less på dagens enda pass. Vet inte riktigt varför själv. Isigt, ett riktigt mesigt fall  och en pojkvän som åkte fort resulterade i att jag började grina efter en halvtimme, haha. Viktor gav mig ett ultimatum: ta bilen och åk hem eller skärp dig. Valde det sistnämnda… Jaja, alla dagar kan man inte vara på topp hehe. Slappade iallafall resten av dagen som sagt, fastnade totalt i en ny bok min svärmor, Mona försett mig med.

På lördagen steg vi upp tidigt och styrde de cirka 10-13 milen mot Överkalix där Kalixspelen avgjordes. Jag hade som sagt ingen koll var jag stod formmässigt men tog det som en bra genomkörare och genrep inför juniorcupen i Åsarna som avgörs om två helger i precis samma stil, 5 kilometer klassiskt. Jag och Viktor var ensamma utan vallare (läs pappor) och fick det lite stressigt innan start då fästet inte var helt tillförlitligt. Väl igång var det med en riktigt fin känsla, bland de bästa i år skulle jag nog säga faktiskt! Ville verkligen få till disponeringen av loppet och framförallt tekniken, vilket jag till min glädje tycker jag lyckades bra med! Riktigt kul att åka skidor i sådana fall. Slutade på en andra plats efter Emma, dock endast 14 sekunder efter vilket är riktigt bra för att vara mig!

Nu är väl kruxet att försöka bibehålla den fina känslan i kroppen, vilket som sagt känns välbehövligt då det verkligen kickar igång med mycket viktiga tävlingar nu i januari. Idag har jag tränat ett pass och sett skidor. Nyss har jag ÄNTLIGEN fått fixa min rygg som inte riktigt samarbetat på sistone. Grymma Erik Jonsson på Akupressurkliniken i Älvsbyn hjälpte mig, så himla nöjd!

Imorgon rullar jag och Viktor söderut mot Östersund igen, känns som jag inte varit där på evigheter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.