skandinavisk cup östersund

Hej! Idag har jag (trots att det länge var osäkert) fått mäta krafterna mot seniortjejerna. Termometern visade -19.9 grader och gränsen för internationella tävlingar är -20. Man är väl norrbottning någonstans men att påstå att det är kul att tävla i sådan kyla är kanske att ta i! 10 kilometer skate avverkades iallafall på en som vanligt tuff bana här i Östersund.

Jag har verkligen sett fram denna tävling, främst för att få ett lopp i kroppen inför nästa helg då det är juniorcup i Åsarna. Då vill jag åka riktigt fort. Men även för att få chansen att möta just seniortjejerna. Jag tror det är bra att få testa det så det inte blir världens chock inför nästa år då jag blir förstaårssenior. Nu kunde jag gå in med en skön känsla, hemmaplan och noll förväntningar och resultatmål att ha i bakhuvudet.

Jag slutade tillslut på en 32:a plats. Jag var som vanligt på senaste tiden, väldigt nervös innan gällande min disponering av loppet. Jag är verkligen skiträdd för att öppna för hårt och inte kunna hålla ihop det. Men jag tycker kroppen kändes bra, stabil form! Varvade dock som 26:a och tappade väääldigt mycket andra varvet. Ett typiskt Jenny-lopp med andra ord och det är jag missnöjd med. För en gångs skull skulle jag dock påstå att det inte var för att jag var helt sopslut utan att jag nog fegade. Eller rättare sagt var rädd för att ta ut mig. Ingen bra egenskap som skidåkare precis!

Resultat från dagens lopp

Givetvis har jag analyserat loppet länge för mig själv efteråt och det jag kommit fram till kan låta lite som divalater. Men min slutsats är att min skalle inte riktigt hunnit med min fysiska utveckling till denna säsong. Det är ju som inget att hymla med om att jag lyckas höja mig fysiskt mycket, det visar alla test jag gjort med råge och det är jäkligt kul. Men jag ser inte annorlunda på mig själv, i min värld är det samma tempo som skall hållas på tävling som förr. Jag lyckats verkligen inte hitta ett lämpligt tempo för mig på tävling. Antingen blir det alldeles för fort, som i Idre. Eller som nu, lite för avvaktande. Men det är verkligen sjukt kul att jag faktiskt känner skillnaden i kroppen, för det gör jag! Och både idag och efter tävlingen i Överkalix får jag höra från människor som sett mig åka att det ser starkt kul, viktigt och motiverande att höra!

Kanske är det bara jag som är ovanligt trög och inte lär mig lägga krafterna rätt. Jag har då aldrig hört någon annan ha samma problem riktigt, hehe. Men jag är ändå nöjd med dagen! Kroppen är där jag vill ha den och jag är nöjd med mitt nya material på skidfronten från Madshus. Jaja ska man jämföra med min tidigare drabbning mot seniorerna på min första skandinaviska cup i Piteå från januari 2014 så har det väl gått framåt minst sagt. Jag slutade då på 94 plats av 100 åkare. 8.06 minuter efter vinnaren. Idag som sagt en 32 plats, 3.05 efter segraren.

Är egentligen riktigt sugen på söndagens masstart. Men 20 kilometer känns lite dumt inför Åsarna. Är iallafall galet taggad på säsongens andra juniorcup!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.