inte min helg direkt

Hej! Mina trogna läsare vet att jag hade stora förhoppningar på mig själv denna helg. Dessa förhoppningar grusades totalt tyvärr. Igår slutade jag på en tolfte plats på distansen vilket faktiskt är en helt ok placering. Idag var det skatesprint där jag blev femtonde i prologen vilket är bra för prologsega jag. I min start i kvartsfinalen var jag riktigt fokuserad på att göra en bra start för startsega jag. Men första stavtaget small det som satan, kändes ungefär som ett extra startskott och insåg att det var min högerstav som rök första stavtaget. Har aldrig brutit en stav förr utan att ramla och blev helt chockad haha. Tog ett tag innan jag fattade vad som hänt liksom. Sen var första tanken ”jaha skiter fan i detta” men sen hör jag Leif ropa och kommande med en ny stav. Och hallå, 800 meter är ju faktiskt bara ta sig igenom. Fick iallafall upp en bra fart under skidorna och hög på ilska och tillhörande adrenalin så tog jag in en hel del på tjejerna som vid det laget hunnit en mycket bra bit. Kom inte ens sist i heatet.

Har varit oerhört besviken. Både igår och idag. Betydligt längre igår dock. Kände tårarna tränga på efter målgången idag men kände mest att vafan, nu får jag väl skärpa mig. Shit happens och ryck upp dig förfan. Går ju som inte att göra något åt det ändå. Men det känns så himla typiskt och klassiskt mig att alltid vara sämst när det gäller. Samtidigt har jag väl haft det lite på känn. För två helger sedan i Överkalix kändes det så löjligt bra och jag blev direkt lite orolig att det kändes så bra, så tidigt. Intalade mig själv att det inte var någon fara, den fina formen skulle hålla i sig! Förra helgen här i Östersund kändes det också bra, inte lika kanske men fortfarande riktigt stabilt! Men i veckan har det varit en nedåtgående trend, redan på mitt sista fartpass var det rätt halvtaskig känsla men jag jobbar på det mentala och tänkte bort det. Tyvärr var det inte ens nära den känsla jag haft i kroppen ända sedan säsongspremiären helt enkelt. Trist som satan helt enkelt. Känns som jag aldrig får visa vad jag kan på juniorcuperna.

Gläds istället åt min klubbis Matilda som åkte grymt bra! I mångas ögon var hon en riktig skräll igår, dock inte i mina! Hon är ruskigt träningsambitiös och så värd all framgång efter alla motgångar hon haft! Det var verkligen bara en tidsfråga innan det visade sig på tävling också!

Jag känner mig inte särskilt sliten egentligen, bara riktigt sega ben som drar på sig syra direkt och som vägrar transportera bort den därefter. Igår på distansen var det verkligen syrafest från start till  mål trots att jag verkligen försökte hålla igen i början. Såhär i efterhand är jag rätt nöjd att jag höll ihop det och bet ihop såpass bra. Och idag var det om än ännu sämre känsla på uppvärmning och prolog. Min kvart var väl ett undantag men den räknas inte då jag var hög på adrenalin, hehe. Får analysera vad jag ska göra härnäst inför SM om en och halv vecka. Tror lösningen är mycket lugn mängdträning.

För att släppa min trista helg så kan jag från och med imorgon officiellt inte kalla mig ung om dum heller då jag kliver ut ur tonårsvärlden och in i vuxenlivet på riktigt, då jag fyller hela 20 år! Jag känner dock att ålderskrisen är ett faktum snart haha… Finns som inte så mycket mer att se fram emot. När man fyller 21 får man ta taxikörkort, när jag fyller 24 får jag ta busskörkort. När jag blir 25 får jag ta del av alkoholreklam och adoptera. Sen är det bara att se fram emot 61 år då jag har rätt till att ta ut pensionen. Weho? Ska fira med massa strafftränande och kanske lite tröstätning också ;)

En reaktion till “inte min helg direkt

  1. Alltså tack så himla mycket för de fina orden! Blir jätteglad verkligen!! Och jag är övertygad om att du kommer få ut din kapacitet väldigt snart i spåren också, du är ju sjukt duktig!
    Kramis <3

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.