SM Sprint

Godkväll! Idag var det alltså dags för sprint och det blev en riktigt rolig dag för min del! Hade från början tänkt avstå sprinten i SM då jag ansåg att mina chanser vidare till finaler var ytterst liten. Ändrade mig lite senare då jag tänkte att det först och främst är bra träning, kul att kunna jämföra till nästa år samt att jag faktiskt inte har något att förlora – man måste ju pröva iallafall! Blev därför riktigt glatt förvånad när jag inser att jag faktiskt gått vidare?! Det hade jag faktiskt inte trott, sa väl innan att jag ska ha en jäkligt bra dag för det och uppenbarligen hade jag väl det då?

Slutresultatet för dagen. Vem hade trott jag skulle åka bättre på sprint än på distans?
Slutresultatet för dagen. Vem hade trott jag skulle åka bättre på sprint än på distans?

Det är inte så att jag är pessimist men om jag är något så är det realist. Och jag vet att jag tyvärr inte har riktiga typiska sprintfärdigheter och kan istället mer liknas en dieselmotor. Jag kan åka fort. Men det tar ett tag att komma upp i den farten, och skulle jag behöva stanna upp tar det ytterligare ett tag att växla upp i hastighet igen… Av någon anledning som jag ännu inte analyserat mig klok på så har jag åkt mycket bättre på skejtlopp i år gentemot klassiska. Tycker inte alls jag får till det där lilla sista på den klassiska biten tyvärr, och det blir extra tydligt på sprint. Så det var väl tur det var skejtsprint just idag antar jag.

Prolog
Prolog

Känslan i kroppen var dock god och jag är riktigt nöjd med hur jag lade upp loppet i framförallt prologen. Kul att ha krafter kvar på slutet. Kom i mål som 26:e tjej men tog det som ett kvitto på att fler skulle komma bakifrån och slå ut mig. Men, slutade på 29:e plats och det blev kvartsfinal för mig! Ville lägga upp loppet ungefär lika som i prologen och inte stressa/rusa förbi i första backen även fast det uppstod en lucka och chans för det. Tror ändå jag tjänade på att stanna i rygg. Sen är det bara inse att den sista orken och snabbheten inte finns där riktigt. Klart det hade varit kul att pröva ligga i rygg och inte vara så fasansfullt katastrofal starten. Givetvis körde jag, i sann Jennyanda, 7 sekunder snabbare i min kvartsfinal än i prologen.

Alltså finner inga ord för mig själv. Är vanligtvis en bra stakåkare. Är vanligtvis startsnabb så länge jag får skejta eller diagonala. Men stakstarter. Det. Går. Inte. Så jävla sopsist så man får skämmas
Alltså finner inga ord för mig själv. Är vanligtvis en bra stakåkare. Är vanligtvis startsnabb så länge jag får skejta eller diagonala. Men stakstarter. Det. Går. Inte. Så jävla sopsist så man får skämmas.

Tar med mig en fortsatt uppåtgående trend på formbiten. Och lite tv-tid ;) Imorgon kommer tävlingen jag sett fram emot mest på hela SM-veckan, nämligen skiathlon! Jag är övertygad om att det kommer bli väldigt jobbigt men jag ska bomba på ända in i kaklet och hoppas på kunna kriga om lite bättre platser än på distansen i onsdags!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.