Jämtkraft Ski Marathon

Godkväll! Jag har precis ätit rester till middag och slötittat lite gamla avsnitt på Gossip Girl i brist på annat. Sedan sist har jag hunnit med en hel del faktiskt, det har känts som att dagarna gått i ett lite!

Torsdagen bjöd Östersund på ett helt galet vinterväder. Dagarna innan hade det varit många plusgrader och som vanligt här i staden, hårda vindar. Den kombon tog riktigt hårt på natursnön som fanns men till min chock vaknade jag till 10-15 cm nysnö och strålande sol. Snacka om bra start på dagen! Jag vinkade av Viktor som åkte till Falun tidigt på morgonen och tog mig ut på skidorna. Planen var 1.30 skate men den reviderades eftersom till 2 timmar skate med rådande omständigheter. Dock kanske ett sämre val med facit i hand, jag blev riktigt trött på slutet och fick kämpa mig hem lite de sista 20 minuterna. Resten av dagen innebar lite tv-tittande på slottssprinten där jag höll extra hårt på Lisa Vinsa och Clara Auland som fick chansen att mäta krafterna mot världseliten. Ett möte på det (som jag berättar mer om snart!) och sen skippade jag mitt styrkepass på kvällen.

Fredagen innebar i träningsväg 1.30 klassisk åkning med lite fartlekar och impulser. Jag trodde att min eftermiddagsvila dagen innan skulle ha gett lite resultat men tyvärr var kroppen riktigt tung av någon anledning jag inte riktigt kunde förstå. Där och då blev jag lite fundersam då det inte riktigt var min plan, tycker kroppen hittills svarat precis som jag planerat, och varit på uppåtgående – men här var vi inte överens riktigt. Jaja, jag mådde gott på Jämtländska matsalens tacobuffé efteråt iallafall! Med laddade depåer fick jag ett il och storstädade lägenheten lite. Vallning stod också på dagens agenda och det var andra gången jag vallade ett tävlingspar själv (dock första gången jag faktiskt tävlade på mina egenvallade tävlingspar, sist glömde jag skidorna hemma…). Lite musik på det och fredagskvällen var räddad!  Läste även ut Helena Ekholm bok och blev galet inspirerad att verkligen jobba ännu mer med mental träning. Gjorde upp en egen plan tillsammans med lite övningar jag själv lärt mig från min högskolekurs jag gjort i höstas.

Idag vaknade jag med precis den känsla jag vill ha inför kommande tävlingar. Laddad men grymt fokuserad och framförallt med enbart positiva tankar. Unnade mig en extra lyxig gröt och skummade lite havremjölk så jag fick mig en lyxig morgonlatte framför nyhetsmorgon! Sprang iväg till stadion och fick med mig skidorna denna gång (hehe). Jag valde som sagt att enbart köra 10 km idag, Många körde 23 km eller 42 km men för mig kändes det onödigt då jag varken känt mig på topp eller är särskilt van de distanserna. Av samma anledning gick jag med fäste på skidorna även om banan var en ypperlig stakbana. Jag hade fint motstånd i form av Isabelle Persson och Tua Dahlgren och vi följdes åt i princip hela loppet. Jag drog mestadels (gick inte något vidare med min taktik att vara kylig) men jag tyckte jag hade krafterna för det. Lyckades dock aldrig få upp någon vidare respektingivande fart och därmed skakade jag aldrig av mig tjejerna trots att jag försökte en hel del efter ungefär halva loppet. Ändrade taktik och väntade till ett ryck i sista backen innan stadion istället och den taktiken gick hem! Korsade mållinjen som första tjej och det var jag nöjd med. Känslan var väl inte den bästa men absolut stabil. Mina skidor gled lite tveksamt jämfört med de andra men jag ger mig själv godkänt på den fronten också!

Starten. Foto står grymma Sofia Henriksson för!
Starten. Foto står grymma Sofia Henriksson för!
DSC_6748
Just innan målgång

Körde en riktig snabbdusch och kastade mig i soffan med riktig hög puls för att se tävlingarna från Falun. Var riktigt stolt över att se Viktor åka, jag tycker han gjorde det bra för att vara världscuppremiär och det ska bli om än mer spännande att se honom imorgon! Ytterligare ett möte på NVC (Nationellt vintersportcentrum) väntade efter det och det var ett roligt sådant! Ska vara med i en forskningstudie där kommande veckor och är så pepp, kommer bland annat få göra ett VO2-maxtest som jag suktat efter att få göra hur länge som helst! Berättar även mer om det när det är igång på riktigt. Ha en bra lördagkväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.