försöker smälta dagens vinst

Wow säger jag bara! Vill först och främst tacka alla som gratulerat mig idag, så otroligt kul. Och… Ja det har lugnt sagt varit en häftig dag som jag vet att jag kommer ha med mig under en lång tid framöver och under många grisiga pass i sommar och höst. Inför helgens Scandic cup hade jag bestämt mig för att ta chansen och verkligen visa framfötterna när många tjejer är i Rumänien för JVM. Jag tror på mig själv och vet att jag absolut hade chans för pallen om formen är där den ska, vilket jag haft på känn att den faktiskt varit!

Det jag egentligen är allra lyckligast över är allting omkring. Jag har äntligen lyckats hitta en bra balansgång mellan att vara nervös och taggad. Framförallt är det med glädje jag står på startlinjen numera med fokus på mitt lopp. Det låter säkert klyschigt men jag har verkligen inte haft det så förr tyvärr. Och äntligen fick jag känna att det svarade i kroppen, långt ifrån den känsla jag hade i Åsarna i mitten på januari. Glädjande är det väl ändå att jag lyckats hitta ett bra tempo ute i spåret också och att jag disponerar krafterna rätt. Med risk för att låta himla osvensk så tycker jag att jag verkligen förtjänade denna vinst. Jag har slitit och funderat så otroligt mycket sista veckorna för att inte kunna skylla på saker som dålig disponering av krafter, dålig form eller annat jag själv kan styra över. Satte en fin punkt på det. För jag har verkligen varit sämst när det gällt denna säsong och det har varit otroligt trist. Min tanke på sista varvet var att verkligen våga och njuta av stunden, att jag har möjligheten att VINNA istället för att bli nervös och tänka negativa tankar såsom att jag är trött. Känslan när jag åkte på upploppet och hörde speakern utbrista att detta var dagens segrare är något jag kommer bära med mig länge, sån sjukt häftig känsla! Och känslorna efteråt… Hade och har fortfarande lite svårt att smälta alltihop.

Självklart analyserar jag även en vinst. Och med facit i hand så hade jag en svacka vid varvning och stakningen ut mot första backen. Blev nog lite feg och ville inte riskera att gå mig för trött (sen om det var ett dåligt eller bra beslut väljer jag låta vara osagt), dessutom var det så otroligt mycket tankar som rusade runt i huvudet. Så det var absolut inte det perfekta loppet men ett riktigt bra sådant och absolut det bästa klassiska lopp jag gjort denna säsong.

Mäktigt med en dubbel för GSA! Glad etta och tvåa!
Mäktigt med en dubbel för GSA! Glad etta och tvåa!

Men jag tävlade ju faktiskt igår också! Provade krafterna mot seniortjejerna igen och med en godkänd insats! Tycker kroppen kändes bra redan då men tyvärr var jag lite seg i starten och framförallt lite stressad i åkningen. Tre kilometer är en klurig distans men jag är nöjd med min 17:e plats!

Dagen har varit lång och med mycket nya intryck och jag är rätt säker på att jag kommer somna tidigt ikväll (om jag nu kommer kunna somna av alla tankar). Har precis ätit middag med klubben och ska snart ha kvällsmöte inför morgondagen. Det allra roligaste är att det är 10 km masstart i fristil imorgon och det är verkligen det jag laddat mest för i helgen! Ska bli så galet kul och framförallt kommer jag åka utan press och bara se till att göra mitt bästa.

Lite länkar från landets skidsajter som skrivit om dagen:

Skidzonen

Sweski

 

4 reaktioner till “försöker smälta dagens vinst

  1. Fan va du är värd att lyckas Jenny, du får vara hur osvensk du vill om du säger sanningen ;) Grymt av dig att aldrig ge upp, det lönar sig bevisligen! Grattis!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.