hem ljuva hem

Puh! Med en sista kraftansträngning har jag packat upp väskan och slängt mig i soffan. Kom hem från Hudiksvall för en kvart sen kanske och alla i bilen hem (jag, Lisa och Viktor) har varit helt sopslut sista timmen. Så himla skönt med mänskligt avstånd hem på cirka 26 mil.

Alexander, min klubbkompis, frågade mig i morse om jag landat efter gårdagen och jag svarade genast att det hade jag gjort, eller iallafall att det var fullt fokus på dagens lopp, alltså 10 km masstart, skate. Som sagt var det detta lopp jag verkligen haft olika scenarion i skallen på och det lopp jag verkligen längtat efter. Haft betydligt lättare för skate i år jämfört med klassiskt. Dock kände jag på uppvärmningen att dagsformen kanske inte var där riktigt men valde att inte lägga fokus på det, ibland är man ju bara lite trögstartad men tyvärr hade jag rätt. Det blev en tung dag i spåret med riktigt trötta ben från gårdagens urladdning. Såhär i efterhand borde jag aldrig gått upp och dragit första varvet, men jag tycker jag höll ett lugnt tempo och ville (läs orkade) inte trängas om positioner i ledet. Vid varvning efter tre kilometer ville jag inte dra längre utan klev åt sidan men orkade inte alls hänga på efter det när farten drogs upp lite. Gjorde ett fruktansvärt dåligt andra varv men tänkte att jag verkligen måste ta det lugnt om jag skulle kunna hålla ihop det. Vilket jag faktiskt tycker jag gjorde, tog två placeringar tredje och sista varvet men blev nedspurtad om sjätteplatsen. Jaja en sjunde plats är väl inte katastrof precis. Men jag har en del att jobba på i masstarter, absolut. Måste lära mig bli mer kylig och slappna av i åkningen.

Stapplade rätt besviken omkring och tog mig knappt framåt på avåkningen men kom snabbt över loppet och som sagt kan jag leva på gårdagen rätt länge. Haft en grym dag på skidstadion i Hudiksvall i solen hejandes på andra grymma skidåkare och klubbkompisar. Men som sagt är kropp och huvud rätt möra efter mycket stakning och alla intryck efter helgen. Länge sedan det var så skönt att komma hem som nu ikväll!

Glad pall från lördagens lopp
Glad pall från lördagens lopp

Veckan som kommer är, som bekant för gamla bloggläsare, väldigt fullspäckad. Kommer bli lite chockartat med så mycket tider att hålla (jag har haft det alldeles för bra en tid nu haha) men jag ser verkligen fram emot att börja jobba, träna många timmar, kika på lägenheter och köra maxtest på fredag! Vill avsluta detta inlägg med ett tack till min härliga klubb Gellivare Skidallians med både ledare och aktiva för en grym helg, samt ett litet hej till alla nya läsare (enligt statistiken finns det tydligen rätt många sådana efter en skrällseger i Scandic cup ;) )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.