en lugnare onsdag

Goddag! En rolig och lite hektisk vecka är igång. Jag hade en vilodag i måndags men tyckte på efterhand måndag kväll att den inte alls uppnått sitt syfte. Jag hade gått ann med tvätt, handla, städning, kolla lägenhet, utbildning på mitt nya deltidsjobb i sex timmar på Länsförsäkringar samt en massa punkter på min to-do-list. Som sagt känns det jäkligt kul att äntligen komma igång med en vardag utöver skidåkningen men det blev lite av en chockstart och tyvärr har jag blivit väldigt stresskänslig efter förra hösten då allt kanske inte rullade på felfritt med jobb och liknande. Men jag tycker jag blir bättre och bättre på  att resonera med mig själv när jag väl stressar upp mig och framförallt dra i handbromsen direkt.

Försökt få in lite vårkänslor här i läggan!
Försökt få in lite vårkänslor här i läggan!

Gårdagen innebar två pass och totalt 3,5 timme skidåkning blandat med jobb och återigen två lägenhetstittar. Kände redan söndag kväll att något inte stod hundra procent till i kroppen och som ett brev på posten kändes det som att något lurt var på gång igår kväll och i morse. Idag hade jag en ledig dag från jobb och alarmet ringde 7.20, jag hade planerat att åka med universitet på ett tretimmarspass. Påklädd med träningskläder och med gröten i magen tog jag dock ett väl valt beslut om att gå och lägga mig igen. Väldigt olikt mig men jag är glad över att jag kommit någonstans gällande klokhet! Imorgon väntar jobb i princip hela dagen och på fredag ytterligare ett kort jobbpass och framförallt VO2-maxtest på morgonen. För det vill jag vara fit for fight – och inte riskera att bli sjuk denna viktiga formtoppningsperiod inför Junior SM om tre veckor.

Älskar kaffe och älskar fina koppar. Tackar därför mormor för dessa Rörstrandsmuggar som förgyller mitt morgonkaffe numera!
Älskar kaffe och älskar fina koppar. Tackar därför mormor för dessa Rörstrandsmuggar som förgyller mitt morgonkaffe numera!

Så idag har jag legat och pillat mig i naveln typ. Kanske landar jag på riktigt efter helgen nu istället. Jag tycker det är intressant att hela tiden lära känna sig själv bättre och även om jag tycker det är trist att jag blivit så stresskänslig, så är det kul att se hur jag lyckas tackla det bättre och bättre. Värt att nämna innan någon dumförklarar mig genom att säga att inte planera in så mycket, är att jag har utbildning på Länsförsäkringar denna vecka, därefter kommer det bli cirka två kvällar per vecka jag jobbar (och förövrigt så  är det skitkul!). I samband med det startar jag igång med med andra jobb samtidigt. Och ett maxtest för att kunna komma igång med min del i forskningsstudien. Som ni märkt har vi inte lyckas hitta ny lägenhet ännu heller, men nu känns det som att vi iallafall skymtar ett ljus i tunneln! Så ja, lite olyckligt blev det med att få in allt i samma vecka men det är bara bita ihop och ta det med en klackspark – i helgen har jag iallafall planerat för ”återhämtning” (dvs inget annat är träna-äta-sova).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.