det här med att gilla läget

Goddagens! Har hållt mig borta från bloggandet några dagar då humöret varit allt annat än på topp. Jag var ju som bekant sjuk förra veckan och redan där blev jag rejält less då det var mitt inne i den viktiga formtoppningsperioden. Kom igång lite smått igen och allt kändes så himla bra, kanske inte formmässigt men framförallt rullade livet i allmänthet på så jäkla bra! Men, bara för att på söndag morgon vakna med halsont, snuva och nästäppa…. Tji fick jag då som rivstartade träningen efter förra veckan!

Återigen har jag varit oerhört skonad från sjukdagar denna säsong och det finns de som haft det otroligt mycket värre än mig men jag har varit så otroligt besviken och störd på situationen senaste dagarna. Jag hade verkligen sett fram emot formtoppningsperioden och dessa dagar fram till JSM. Jag tycker det är en viktig del av träningen då det finns mycket att lära inför kommande säsonger. Jag tycker mig skapat ett bra hum på vad som passar mig någorlunda bra för att komma i form men det finns alltid nya saker att förbättra eller exprimentera med! Framförallt, och då menar jag verkligen framförallt, så handlar det så mycket om det mentala gällande form. Iallafall för mig. Nu har allt detta mer eller mindre raserats, nu vet jag inte mentalt att jag gjort allt jag kunnat (läs: TROR) För så är det ju, kanske blir jag i kanonform av att vila mig totalt i form. Förmodligen inte men man vet ju aldrig. Men jag kommer ju inte ha den där extra mentala säkerheten i bakhuvudet.

Men precis som rubriken lyder så har det varit otroligt bra träning att helt enkelt acceptera läget och göra det bästa av situationen. Tänka positivt. Intala mig själv att jag har en bra grund att stå på och att min form alltid brukar vara stigande mot slutet av säsongen. Så igår planerade jag om och reviderade den gamla planen avsevärt och nu får jag helt enkelt hålla tummarna.

Det har iallafall varit extra skönt med att kunna jobba dessa dagar som varit – fokusera på något annat än eländet här hemma. I måndags vaknade dessutom Viktor upp med sådana smärtor i ljumsken att han knappt kunde gå, det var ju lagom bra stämning här hemma då…. Jaja, det löste sig fint även för han och idag har jag vinkat av honom till Estland där han ska tävla. Själv återstår det några dagar för mig här hemma innan jag på söndagkväll blir upplockad av klubben för vidare avfärd mot Torsby. Om exakt en vecka smäller det alltså, då inleds JSM med skiathlon! Dagarna som är kvar här hemma ska jag ägna åt träning såklart, lite jobb men även försöka må så gott det bara går! Har bokat in en hotellfrukostdejt på söndag bland annat som jag verkligen ser fram emot!

Hängde lite med dessa brudar igår!
Hängde lite med dessa brudar igår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.