och där var mitt sista jsm igång

Hej! Ja precis som rubriken lyder kickades Junior-SM i Torsby igång idag med skiathlon. 5 kilometer klassiskt följt av ett skidbyte och 5 km skate. Banorna här är tunga och fina med långa ihållande backar runt 2,5 km banorna vi varvar runt. Igår när vi kom till stadion och testade banorna var det i 15 gradig värme (!) och det var lite chockartat varmt.

Jag och Nelly drog vinstlotten på boendet och fick hörnsviten! Förövrigt bor vi riktigt grymt!
Jag och Nelly drog vinstlotten på boendet och fick hörnsviten! Förövrigt bor vi riktigt grymt!

Hursomhelst. Var inte riktigt i mitt esse mentalt i morse, har varit nervös och inte riktigt så fokuserad på det som komma skulle. Men med 5 minuter inför start försökte jag få ordning på skallen och det som var viktigt. Jag vill dels göra en bra start, ta placeringar smidigt och våga vara offensiv. Allt detta tycker jag att jag lyckades bra med. Kroppen kändes oförskämt bra första varvet och när det började bli luckor till Elina och Emma i täten kände jag att det fanns gott om kraft kvar så jag gick förbi och försökte på egen hand täta igen luckan och fick samtidigt lite lucka ned till de andra tjejerna. Många häftiga tankar som rusar förbi när man ligger på pallplats på JSM men jag försökte tänka smart och när jag aldrig riktigt tog ikapp de där 3-5 sekunderna så lät jag istället de andra tjejerna komma ikapp, jag började känna av farten och vet att jag brukar ha väldigt svårt ut efter skidbytet.

Följande bilder är skärmdumpar från SK Bores Youtubekanal. PÅ tredjde plats ut på andra varvet.
Följande bilder är skärmdumpar från SK Bores Youtubekanal. PÅ tredjde plats ut på andra varvet.

Tyvärr blev fallet så även denna gång. Otroligt stum och stappligt ut första skatevarvet, absolut ingenting stämde. Varken teknik, taktik eller tankar. Kämpaglöden försvann lite och det är jag mest besviken över så här i efterhand. Tog mig samman inför de sista varvet och de sista 2,5 kilometerna. Försökte hitta bra positioner i klungan jag låg på då (tror jag låg på en 13e plats) och körde hårt i den låååånga backen. Åkte om lite tjejer och hade återfått glädjen och lite krafter, vi var tre tjejer som slogs om 8:e platsen med ungefär 600 meter kvar i sista långa nedförsbacken men dessvärre blev det i stundens hetta lite trångt i en kurva och jag hade ingenstans att ta vägen. Resultatet blev en krasch som heter duga in i skyddstängslet. Staven fick jag åka upp och hämta 10 meter upp i backen och mina Oakley Jawbreakers, som även dom låg ytterligare några meter upp, lovade någon plocka upp åt mig. Under tiden hade ytterligare en tjej passerat bakifrån och jag försökte förgäves mata ikapp det den lilla biten som var kvar, återstod alltså tiotalet meter till en eftertraktad topp tio.

Trött tjej i varvning efter 7,5 kilometer
Trött tjej i varvning efter 7,5 kilometer

Sjukt besviken och riktigt snörpligt. Men jaja. Kanske borde jag slagit av på takten ännu tidigare men äh, man måste ju våga lite här i världen också och jag tar verkligen med mig den klassiska biten! Kände mig riktigt stark och tror inte tekniken stämt så bra på hela säsongen. Pappa hade fixat grymma skidor också! Blir dock inte riktigt klok på mig själv som börjat hitta tillbaka till det normala – det vill säga att jag åker bättre klassiskt än på skate igen?

En sak som är säker är att jag absolut fått mersmak på hur det känns att ligga på en framskjuten placering, jag är ruskigt revanschsugen på morgondagens klassiska sprint! Nu har jag haft nog med snökontakt för denna vecka och de finns ingen mer plats på mina armar, rygg och rumpa för mer skrapsår! Dagens roligaste är dock att bronset i den yngre junorherrklassen gick till GSA i form av Anton Murto, riktigt grymt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.