JSM sprint

Goddagens! Det är en väldigt nöjd tjej som sitter och knappar på tangetbordet då jag hör och häpna slutade 5:a i dagens sprint?! Visserligen kände jag att kroppen känns bra och i prologen gick det väldigt bra. Tyckte jag kunde åka på avslappnat och trycka överallt, fegade lite i en kurva men redan där kom jag in med 5:e bästa prolog tid och det är vääääldigt bra för att vara jag. Har alltid svårt i prologer.

Väl i kvarstfinal blev jag lite stressad, jag valde att inte lägga på varmare klister då jag tyckte det fortfarande bettade på bra uppför, men väl igång kände jag att det var på tok för lite och fick lite rätt mycket uppför. Kom in på en stabil andraplats och laddade om för semi. Pappa fick lägga på lite mer fäste och semifinalen gick så fruktansvärt lätt. Tog rygg på Jenny och tänkte att oj nu gäller det verkligen att komma tvåa i mål för det kändes inte som att det gick så fort. Jag la in en riktig rökare i sista backen innan mål och det ångrar jag lite med facit i hand. Dels för att vi hade sjukt snabb åktid där de båda luckylooserna kom från just vår semi och dels för att det tog väldigt mycket på krafterna. Från semin (jag gick i den andra) var det tio minuter till final och jag kände på startlinjen att benen var väldigt möra, haha. Men det var riktigt häftigt att för första gången vara i en A-final och veta att man körde om medaljer! Som resten av mina heat så var jag väldigt startsnabb (vad hände där liksom?!) och tog lite förvånande upp jakten på dagens suverän Emma. I första backen kände jag att det inte fanns så mycket mer i benen för dagen men bet iallafall med upp hela den och utför. I andra och sista backen tackade och bockade jag  dock för mig och försökte endast hålla femteplatsen i mål. Galet stum men galet nöjd gick jag alltså i mål som femma i SPRINT.

Kvartfinal. Foto: SK Bore
Kvartfinal. Foto: SK Bore
Kvartfinal. Sista kurvan innan upploppet.
Kvartfinal. Sista kurvan innan upploppet.
Final. Första långa backen.
Final. Första långa backen.
Sjukt glad tjej!
Sjukt glad tjej!

Eftersom jag inte alls är van med sprint är jag riktigt nöjd med att lyckats hålla mig så pass kylig och någorlunda taktisk. Så klart var det inte optimalt att köra så hårt dels i både kvart och semi, framförallt i kvarten där vi hade en rejäl lucka bakåt. Men samtidigt har jag sådan respekt för alla andra grymma tjejer och har väl kanske inte riktigt litat på mina sprintfärdigheter fullt ut, haha. Det jag tar med mig allra mest är att jag äntligen lyckats i starten, för oj vilken skillnad det bli när man slipper jobba för att ta sig om hela tiden! Och en femteplats i detta motstånd där hälften av startfältet i finalen även var i final i årets JVM (!!) kan man ju knappast klaga på! Även riktigt grymt att alla vi GSA-tjejer kom topp tio (kan ha fel där, men iallafall topp tolv!) i våra klasser, känns som att stafetten på söndag kan bli riktigt spännnande! Nu väntar tack och lov en vilodag för mina lite halvrisiga luftrör imorgon och sen väntar det distans, 5 km skate, på lördag. Då jäklar blir det att åka av!

Tacka vet jag familjen Jönssons husbil! Här hängde vi mellan prolog och heat och dessutom bjöds det på riktig påskbuffé efteråt! Grymt!
Tacka vet jag familjen Jönssons husbil! Här hängde vi mellan prolog och heat och dessutom bjöds det på riktig påskbuffé efteråt! Grymt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.