intensiva dagar

Hej! Nu kan man lugnt säga att det var ett tag sedan något blev skrivet på denna blogg, anledningen är helt enkelt att idag är första dagen jag hunnit sätta mig ned med datorn. Kom hem från Torsby söndagkväll och på måndag började vi med att flytta ut ut vår lilla lägenhet på Björkbackavägen. Men för att inte virra ihop allt för mycket tar jag en sak i taget!

De sista två tävlingarna under JSM i Torsby

Efter min fina sprinttävling väntade en vilodag på fredagen. Den spenderades även den på skidstadion för att hejja på Viktor. Han har haft lite problem med prologer sista åren och jag vet hur spänd han var inför denna sprint. Pratade lite med honom innan och han var riktigt nervös. Hans prolog såg riktigt bra ut och han gled in som 7:e kille i mål. Redan då sa både han själv och jag tänkte även själv att det skulle bli en jäkligt bra dag för hans del. Helt plötsligt stod jag alltså och hejade på honom i FINAL. Han vann löjligt enkelt och skrällen var en faktum, haha! Så sjukt kul och välförtjänt att han fick stå högst upp på pallen i en Sverigecup (lite oväntat att det blev i just sprint och inte i femmilen då!). Resten av fredagen spenderades bland annat på en litet fik inne i Torsby med GSA-tjejerna samt Moa!

1896932_908801955884523_9032113045828347783_n 1468669_908803872550998_8971365125519050522_n

För min egen del så var det återigen tävlingsdags på lördagen. 5 km skate. Jag hade riktigt höga förväntningar på mig själv då formen varit riktigt fin dagarna innan, siktade på topp 5 för att vara nöjd. Kroppen kändes helt okej och jag tycker jag kunde pinna på rätt bra, men tiderna jag fick stämde inte alls med känslan i kroppen. Svaret på detta fick jag lite senare i en nedförsbacke. Det var nog både det jävligaste och sjukaste jag sett i skillnad på glid. Skidor är en materialsport och det är mycket som ska klaffa för bra resultat. Trist att vi skulle misslyckas med detta just den dagen men såhär i efterhand är det fullt mitt (och mitt kontrollbehovs) eget fel. Hädanefter ska jag fokusera på skidåkning och inte det som sker i vallaboden! Såhär i efterhand tycker jag att jag gjorde det bra som slutade 11:a ändå.

Prisutdelning efter distansen, gratulerar en grym Elina Rönnlund som vann överlägset!
Prisutdelning efter distansen, gratulerar en grym Elina Rönnlund som vann överlägset!

Söndagen och även så mitt sista JSM, avslutades med stafett. Jag och även Nelly och Matilda tyckte vi hade goda chanser för pallplats. Jag körde förstasträckan och innan start var jag väldigt osäker på hur det skulle gå att genomföra. Mina luftrör var totalt slut efter tre tuffa tävlingar, dessutom hade jag dragit på mig något i svanskotan som gjorde jäkligt ont när jag skejta (har förövrigt fortfarande inte försvunnit?). Lite treo på det och det gick iallafall att åka. Gjorde en rätt bra start. Det gick väldigt fort första 800 meterna men jag ville vara kylig och det var nog klokt för jag kunde avancera rejält i långa backen sen. Växlade som 6:a, 12 sekunder upp till täten. Nelly gjorde en stabil sträcka och växlade sedan över till Matilda som 8:a. Matilda åkte riktigt fort och helt plötsligt spurtade vi om tredjeplatsen! Sjukt spännande men tyvärr blev det en fjärdeplats för oss, tycker ändå vi gjorde det riktigt bra!

GSA:s två stafettlag!
GSA:s två stafettlag!

1910629_10153290190681856_2110632760418513242_n

För att summera JSM-veckan finns det många fina kvitton jag tar med mig därifrån. Har bevisat för mig själv att man faktisk får utdelning för hårt slit. Tycker väl själv jag haft lite stolpe ut, både med fall i skiathlonen och rill-miss på distansen. För två 11:e platser är jag inte alls nöjd med. Sprinten och den 5:e platsen är jag givetvis riktigt nöjd med och den dagen tar jag verkligen med mig till nästa säsong! Lite konstigt att det var just mitt sista JSM men samtidigt är det nu det börjar på riktigt, ska bli spännande!

Veckan som varit

Ja, som sagt hann jag i princip vakna måndag morgon och sedan var det bara packa, packa och packa. Onsdag eftermiddag var allt nedpackat i två hyrförråd, lägenheten tom och flyttstädad och det var verkligen en lättad tjej som satte sig i Viktors Hyuandai och gasade norrut för påskfirande. Jag och Viktor gjorde det verkligen bra om jag får säga det själv men det har varit några vääääldigt intensiva dagar.  Dessutom fick min mobil betala ett högt pris och numera är det tredje dagen jag är totalt mobil-lös. Skönt på ett vis men frustrerande att ligga efter med mailen och inte kunna bli nådd på sms eller telefon.

Skärtorsdag och halva långfredag har jag spenderat i familjen Brännmarks smultronställe i Teuger. Åkt skidor (och väggat! förmodligen ett resultat efter dagarna som varit), pimplat utan vidare resultat, ätit svärföräldrarnas goda mat och verkligen haft det jättebra. Mamma hämtade mig igårkväll vilket var rätt skönt för nu börjar jag komma ikapp med allting lite smått. Teuger var mest ett ställe att pusta ut på för att överleva dagarna som varit, haha. Idag ska vi ut till farmor och farfar och sedan ska väl jag försöka styra upp livet ytterligare. Framöver väntar en turné på över en månad på resande fot för mig och väskan. Nog för att jag är bra på att packa men även detta blir en utmaning för mig!

…Nu ska jag inte skriva mer för detta inlägg speglar redan mig just nu, rörigt och väldigt ogenomtänkt, heheheh.in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.