upp och ner

Hej! Ja så kan man konstatera att Dundrets banor går, men så kan man även sammanfatta min avslutande tävlingshelg. I veckan har jag sagt varit uppe i Gällivare och tränat och haft det bra. Har återförenats med det bästa träningssällskapet jag vet – Emma Bergström! Hon har efter en motig säsong med en bruten handled återigen börjat komma igång och jag var nog lika lycklig som hon för det! Vi har gått på skidlinjen i Älvsbyn tillsammans alla år och haft tuffa skidduster genom åren (eller nja, Emma har alltid varit strået vassare)

Goväder
Goväder

Kroppen har dock inte känts på topp i veckan tycker jag. Men har inte lagt energi på det utan istället mått gott!

I torsdags var vi hemlösa mellan några timmar så vi passade på att gräva ned oss några timmar och bättra på brännan!
I torsdags var vi hemlösa mellan några timmar så vi passade på att gräva ned oss några timmar och bättra på brännan!
Som nykära efter 6 år! ;)
Som nykära efter 6 år! ;)

Därför blev fredagens resultat lite chockartat faktiskt! Jag hade en glasklar plan på hur jag skulle lägga upp loppet, jag vet hur svårt det är att hålla ihop ett trekilometers lopp om man går ut för hårt (been there, done that!). Hade stort fokus på utförsbackarna och kurvorna och var rätt nervös för dessa just efter jag testat banan innan start. Kraschade i en kurva, blev förbannad, klev upp och gjorde om och gjorde rätt. Tydligen hade banchefen sett detta och berömt mig till GSA:s vallare, hehe! Väl igång med tävlingen fick jag hela tiden tider om att jag ledde men brydde mig inte särskilt mycket om dessa eftersom många tjejer startade bakom mig. Kroppen kändes jäkligt bra, fanns inget stopp just den dagen och blev lite fundersam när jag hörde hur mycket jag utökade ledningen nedåt med. Tillslut hamnade jag på en fin tredjeplats i knallhårt motstånd, ynka tiondelen (!!) från silver och 2 sekunder från guldet. Lite snörpligt givetvis men jag är grymt nöjd ändå. Häftig känsla i kroppen och så jäkla gött att känna att allting stämde med upplägg och den mentala biten. Framförallt otroligt viktigt för mig att få till ett skatelopp. Pratade med Rikard lite under påsken och fick skäll för min skejtteknik, fick lite tips som jag jobbat på under påskens alla skare-pass på isen och känt stor skillnad! Kul!

Foto: Sofia Henriksson
Foto: Sofia Henriksson
Prispallen i fredags Foto: Norrbottens Kuriren
Prispallen i fredags Foto: Norrbottens Kuriren

Lördagens lopp vill jag egentligen bara glömma. Jag var riktigt förväntasfull innan start, kroppen kändes fortsatt riktigt pigg! Vi körde alltså en jaktstart på fredagens resultat och vi blev snabbt en tätklunga på tre personer. Kände egentligen redan i första nedförsbacken att glidet inte alls var i klass med de andras skidor. Gick med ungefär 2,5 kilometer men sedan släppte jag, något jag hade haft som plan innan. Ville absolut inte gå mig för stum, hade som plan att hålla min tredjeplats i mål. Men väldigt fort kände jag att även fästet började sina och då blev allting väääldigt slitsamt. Tjejer bara swischade förbi mig. Bland det mest slitsamma lopp jag gjort i karriären. Har otroligt svårt att åka när jag inte har nog med fäste och hela andra varvet var mest en kamp för att komma i mål. Gled tillslut in som nionde tjej, en riktigt besviken sådan. Tyvärr hade alla vi GSA-tjejer inte alls bra material igår, återigen inget att haka upp sig på. Vallarna gör det bästa de kan och igår var det klurigt. Faktum kvarstår att det var jäkligt trist när formen var god och när jag hade sådant inspirerande utgångsläge. Sen var det säsongens (och juniortidens) allra sista lopp också, men jaja.

Fin avåkning med dessa brudar i fredags!
Fin avåkning med dessa brudar i fredags!

För att göra en kort summering av säsongen så kan jag ju konstatera att jag aldrig hade gråtit över en niondeplats förra säsongen, tvärtom av glädjetårar kanske… Det säger en del av min utveckling denna säsong. Mitt mål inför denna säsong var att ligga stabilt topp tio och med någon topp 5 placerning. Trodde väl aldrig jag skulle få till en VINST, en tredjeplats och en femteplats i SPRINT. Mycket vill alltid ha mera men summan av kardemumman är att jag är otroligt stolt över mig själv denna säsong. Motivationen kunde inte vara bättre inför mitt första år som senior, samtidigt som jag känner noll press inför nästa säsong.

Som sagt så blev detta, tyvärr får jag nog ändå säga, mitt sista lopp för säsongen. Just nu sitter jag på bussen påväg till Östersund. Imorgon rycker jag in på GU-F i Ånn, det är alltså en hemvärnsutbildning på cirka två veckor för att kunna vara med i Militärlandslaget. Utöver det skall jag gå en vidareutbildning på en vecka till. Lite välförtjänt vila från träning och sen är det på’t igen!

2 reaktioner till “upp och ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.