hej från ånn

Nu var det ett bra tag sedan sist. Anledningen är givetvis att jag genomför min hemvärnsutbildning i Ånn, cirka 14 mil väster om Östersund mot norska gränsen. Från och med måndagen efter tävlingarna i Gällivare till i lördags genomförde jag GU-F (Grundläggande soldatutbildning för frivilliga). Det har minst sagt varit en annorlunda upplevelse och mycket nytt att ta in. Lite överraskande måste jag ändå säga att jag haft riktigt kul även om jag  stundtals varit helt sopslut. Vi har varit ett kul gäng med mycket skratt och på det har jag lärt mig skjuta AK4, sjukvård, CBRN (kemiska stridsmedel) och hur det militära livet i sig funkar. Inget jag hade lärt mig i vanliga fall med andra ord ;)

Under 2,5 dygn var vi ute i fält, dvs bodde i tält i två nätter, var eldpost, skyddpost mitt i natten och "krigade". Hör väl inte till vanligheterna kanske!
Under 2,5 dygn var vi ute i fält, dvs bodde i tält i två nätter, var eldpost, skyddpost mitt i natten och ”krigade”. Hör väl inte till vanligheterna kanske!
Skjuta AK4 var väl kul!!
Skjuta AK4 var väl kul!!
Tur jag hade Elias Dahl i mitt stridspar! Även han ska försöka komma med i militärlandslaget!
Tur jag hade Elias Dahl i mitt stridspar! Även han ska försöka komma med i militärlandslaget!

Förra helgen hade jag permission och lägligt nog befann sig i princip hela norrbottens skidåkare i Åre för den säsongsavslutande tävlingen Åre XCO. Förra året var otroligt lyckat så jag tog mig de 3,5 milen dit med hjälp av en otroligt snäll pojkvän som hämtade mig (och skjutsade mig dit söndag morgon 07.00!). Det blev himla lyckade timmar där, jag avstod dock att tävla då jag kände att en vecka på GUF hade satt sina spår!

Gött häng efter målgång på XCO. Viktor körde förövrigt riktigt bra och slutade trea!
Gött häng efter målgång på XCO. Viktor körde förövrigt riktigt bra och slutade trea!

I helgen åkte jag direkt från Ånn till Umeå med Viktor och Lisa. Fick till några fina timmar hos syster innan jag återigen styrde mot Östersund och övernattning på Östersunds camping innan jag åkte till Ånn återigen måndag morgon. Just nu går jag alltså min specialistutbildning till signalist och blir kvar här till onsdag nästa vecka. Flyger sedan upp till norrbotten igen, ska bli otroligt skönt.

Det har varit ett jäkla flygande och flängande överallt, inte en lugn stund och GUF-dagarna har varit helt proppfulla från 07-21 varje dag. Ligger väldigt back med livet i allmänhet och senaste veckorna har verkligen tagit på krafterna. Börjar så smått se ljuset i tunneln nu och sakta men säkert hinner jag ta tag i allt igen. På det har jag även hunnit avverka TRE mobiler på typ tre veckor, vet inte riktigt vad jag gjort för att förtjäna just det… Det har iallafall lett till diverse problem och framförallt försvann alla bilder från GUF och Åre, sjukt trist!

På träningsfronten har det stått stilla, och då menar jag inte att ”åh jag har tränat så lite, bara gjort det jag känt för!” så som de flesta skidåkare beskriver sin viloperiod som vi befinner oss i nu. Jag har tränat tre pass. På typ två och en halv vecka. Jag är dock inte alls stressad över det, det har inte funnits tid eller ork för det och det var ju precis därför jag valde att göra dessa utbildningar just nu. Den 7 maj åker jag till 99% säkert till Mallorca för att kicka igång det nya träningsåret ordentligt, längtar! Återkommer när krafterna kommer tillbaka på riktigt med en liten utvärdering av säsongen som varit och hur jag tänker kring nästa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.