gott nytt (ringrostigt) år

Goddagens! I måndags blev det nytt träningsår för oss skidåkare, något jag just där och då inte brydde mig särskilt mycket om. Jag som sällan blir sjuk blev istället rejält sjuk förra tisdagen, och då menar jag rejält! Har snorat och slemmat hejvilt under signalistkursen i Ånn. Jag och Frida Hallquist som var min rumskamrat (och tillika lika sjuk som mig!) fick varje morgon prova ifall rösten höll. Lite snopet att vara sjuk när jag, till skillnad från GU-F kursen, faktiskt hade tid och ork att träna på kvällarna.

Förkylningen blev min längsta någonsin. Men jag gav upp att stressa och lät det som bara vara, för hade jag vilat typ två veckor gjorde inte en tredje vecka så mycket mer, haha. Först i fredags kunde jag dra på mig löparskorna för första gången detta nya träningsår. Känslan hade väl kunnat vara godare, kände mig verkligen som en elefant och inte alls som en elitidrottare. Tjugo minuters löpning och lite hemmastyrka på det och jag var som en klubbad säl! Igår cyklade jag 1.25 ut till farmor och idag har jag tagit rullskidspremiären. Känslan i kroppen är väl i princip densamma, det vill säga riktigt kass, men oj vad skönt det är att få röra på kroppen igen!

Har liksom missat att det är vår utomhus, uppe i Ånn är det ju fortfarande vinter, så jag missar gång på gång att klä mig rätt när jag tränar! Får ta av mig hur mycket som helst…. Njuter iallafall för fullt av att vara hemma i norrbotten, Luleå levererar magiskt fint väder och det ser ut att hålla i sig! Jag älskar verkligen denna årstid.

Valborg blev otroligt lugnt för min del, skjutsade ut mamma och pappa till Persön och grillade lite korv innan jag åkte in till Zabrina inne i stan en sväng. Imorgon åker jag till Älvsbyn över dagen och på torsdag flyger jag ner till Arlanda! Mitt flyg till Mallorca går inte förrän på fredag morgon men jag tänkte passa på att hälsa på Ninna och Magnus i Uppsala! De två har jag att tacka för att jag håller på med skidåkning idag faktiskt, det var nämligen dem som släpade med mig på skidkul (mina föräldrar hade aldrig sysslat med längdskidåkning!) när jag var där kring 6-7 års åldern, tack för det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.