vårruset i ett somrigt östersund

Hej! Igår gick VårRuset av stapeln i Östersund. En trevlig tillställning jag brukar försöka springa varje år, förra året sprang jag med min svärmor och hennes vänner och då uppe i Luleå! Det bästa är alltid picknicken efteråt, hehe. I år sprang jag med ett gäng blandade skidtjejer och skidskyttar och det var lika trevligt som alltid! Dagen till ära var det ett fortfarande väldigt varmt Östersund men då det kommit någon skur tidigare under dagen var det ända rätt behagligt ute! Jag hade ingen riktigt förväntan inför loppet, har hunnit med ett löpintervallpass sedan jag kom i gång med träningen igen, men samtidigt tycker jag mig vara i rätt skaplig form så jag ville springa under 19 minuter iallafall!

Det mest kritiska är alltid starterna tycker jag, svårt att veta vilket tempo man ska hålla och jag fulllkomligt hatar all stress och trängsel som alltid blir. Men det gick smidigt igår och rätt snabbt var vi en ledartrio på Anna Haag, jag och friidrottaren Ida Svensson. Tempot kändes kontrollerat, hade ingen fokus på kilometertid eller liknande men såg att vi hade en rätt skaplig lucka bakåt iallafall. Med 1,5 km blev mina ben dock rätt möra och jag tappade smått på täten, trodde verkligen jag skulle hålla min tredjeplats i mål men med kanske 400 meter kvar såg jag att Sofia Henriksson kom med en mäktig fart bakifrån och jag kunde inte göra så mycket åt saken, det var verkligen en galet imponerade  spurt av henne! Så en fjärdeplats och tiden 18.24. Till slut 19 sekunder efter segrande Anna Haag. Tror många var rätt chockade av att se mig såpass högt upp, måste erkänna att jag blev lite chockad själv också fast jag vet att jag kan springa rätt fort ibland! Ett jäkligt bra fartpass fick jag till iallafall och man mådde väl sisådär i mål!

13342485_10208908203119879_1624604781_n

Grymt bra gäng!
Grymt bra gäng!

Sweski uppmärksammade loppet:

http://www.sweski.com/anna-haag-bast-i-vaarruset.5880995-184999.html

Otroligt hemsk bild på mig hahah, men bjuder på den! Foto: Kjell-Erik Kristiansen
Otroligt hemsk bild på mig hahah, men bjuder på den! Foto: Kjell-Erik Kristiansen

Annars rullar livet i allmänhet på oförskämt bra tycker jag! Trivs otroligt bra med tillvaron och träningen flyter på väldigt bra. Jag hade vilodag i förrgår och passade på att sätta min första surdeg! Så om någon dag hoppas jag kunna baka lite surdegsbröd, blev så inspirerad av att äta Bosses surdegsbröd på Jämtländska matsalen (han har SM-guld i rågsurdegsbröd, det ni!), lär väl kanske inte bräcka de bröden men… Ikväll vankas det grillkväll hos ovan nämnda Sofia, men innan det lite fredagsgymmade med Viktor!

Det bästa med sommaren: persika och hallon på gröten. Gahhh så gott, prova!
Det bästa med sommaren: persika och hallon på gröten. Gahhh så gott, prova!
Har unnat mig min första rullskidhjälm på sisådär 10 år! Plötsligt blev det dubbelt så kul att åka rullisar!
Har unnat mig min första rullskidhjälm på sisådär 10 år! Plötsligt blev det dubbelt så kul att åka rullisar!

En reaktion till “vårruset i ett somrigt östersund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.