löpintervaller

Tänkte försöka få till lite tätare inlägg här på bloggen, men har lite svårt att veta vad jag ska skriva om! Vet att jag har läsare som är gamla vänner (som inte alls intresserar sig för detaljer i min träning) samt en stor del aktiva längdskidåkare (som gillar att grotta ner sig i träningen) och däremellan lite släkt och någon sponsor – det blir svårt att få det på en bra nivå för alla men jag ska försöka tänka igenom inläggen mer!

Hursomhelst, denna kväll blir det något mellanting! Som jag nämnde i tidigare inlägg så var det ett klokt val att stå över träning i torsdags. Kroppen kändes mycket bättre på fredagen och den konstiga känslan i halsen var putsväck. Är huvudet dumt får kroppen lida och jag är expert på att dra på mig lite för mycket saker att göra i perioder och det behövs inte mycket för att jag ska hetsa upp mig (helt i onödan också kanske bör tilläggas!). Men summan av kardemumman är väl att jag blivit gammal och klok och sakta men säkert lär mig att tyda kroppens alla signaler. För något år sedan (okej, typ ett år sen haha) kunde jag börja gråta ifall jag inte höll mig till min plan och kunde rent ut sagt känna mig lat i sådana lägen. För enligt min plan skulle jag kört intervaller just torsdagsmorgonen och vilat idag. Så blev det alltså inte alls. Numera är jag otroligt nöjd över att jag blivit så säker på mig och mitt upplägg. Jag tänker långsiktigt helt enkelt. Kan inte riktigt säga varför det blivit så just nu och inför denna säsong, men jag njuter av känslan av harmoni i alla fall!

Igår så hade jag planerat klassiska intervaller men solskensåkare som man är var jag lättövertalad över att köra löpintervaller med Viktor istället när jag såg regnet genom fönstret. Tydligen har jag ju lite smygtalang för löpning så det är väl lika bra att försöka bibehålla bergsgetslåren!

Det närmsta ett bra löpsteg denne skidåkare har!
Det närmsta ett bra löpsteg denne skidåkare har!

Både jag och Viktor skulle köra tröskelfart (=inte dra på sig mjölksyra). Jag fick cirka 20 sekunders försprång, vilket innebar att jag kände mig jäkligt jagad och Viktor jagade mig (han hade 193 i puks, tröskelfart, jamen eller hur?!). Resultatet blev att jag var smygstum resterande tre 11-minutersintervaller och Viktor (som alltid ska slå sina tidigare tider på varje intervall) hade satt en hög ribba. Jaja, ett riktigt fint pass i vilket fall! Och Viktor får som straff för den höga farten, lov att agera farthållare snarast då jag ska se till att springa cooper (tre kilometer på friidrottsbana) på 10.30.

20160617_104251

Fortsatte eftermiddagen med samma träningskompis efter en lunch på Jämtländska matsalen (grillbuffé!) och några timmars jobb på Länsförsäkringar. Vi bytte dock löparskorna mot rullskidor och gym. Letade igenom min inkorg och körde ett gammalt RedCord-program jag fått av mina gamla gymnasietränare Elin Vedin som jag av någon anledning aldrig körde trots att hon skräddarsydde det åt mig, fy skäms för det! Nytt och ovant blev det och det var en rejält mör tjej som sedan for ut och stakade en timme på ÖSK med Viktor. Han ryssade på som vanligt, och jag var nära tårar där ett tag… Men jag tror båda var nöjda efteråt, jag kände iallafall att det var ett pass där jag verkligen kände hur jag blev en bättre skidåkare.

Denna lördag har bjudit på totalt fyra timmars träningstid i regnet uppdelat på två pass. Och lite hemmaröj på det, vi lever fortfarande i sviterna efter Ikea-kaos! Fortsatt trevlig helg på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.