allt handlar ju faktiskt inte om skidåkning

Även om jag i princip hela mitt liv varit förknippad som ”längdskidåkaren” Jenny så har jag alltid varit väldigt mån om att det finns annat i livet. Nu är det verkligen inte något negativt att vara förknippad med att vara just skidåkare, men förr kunde jag tycka att det var en smula märkligt att det sattes en stämpel väldigt fort. Och att man inte var något annat än just den stämpeln.

Idag har jag full förståelse för att jag är stämplad som skidåkaren Jenny. Dels för att mitt liv är så oerhört präglat av min idrott (inser bland annat att typ 95% av mina vänner åker eller har åkt skidor) och dels för att sporten har en sådan inverkan att jag faktiskt inte lever ett ”normalt” liv i de flestas ögon. Det har bland annat blivit extremt tydligt när jag sökt jobb eller jobbat.

Eftersom jag har nått en viss nivå i min sport kräver det ett visst engagemang, eller kalla det uppoffring om du vill, av mig i gengäld – iallafall om jag vill nå de mål jag har för avsikt för. Jag kan inte jobba mer än halvtid. För att vara riktigt hård egentligen inte ens det. Det var det absolut jobbigaste faktumet jag insåg efter gymnasiet.  En lång period i en väldigt stressande ekonomisk situation väntade mig. Inte så att jag var helt pank (men nästan haha!) utan mer att man alltid fick fundera kring varje inköp så otroligt noggrant. Numera har jag allting under kontroll, en stol del tack vare Hellnerstipendiet. Och givetvis tack vare Länsförsäkringar. Men jag är ju inte den som går på stan och köper kläder en gång i månaden och unnar mig ett resturangbesök ute en gång i veckan precis. Som ursäkta uttrycket, normala människor gör.

Tanken med detta inlägg var absolut inte att klaga över min livssituation, tvärtom. Jag är extremt lyckligt lottad som har möjlighet att ens försöka nå min dröm på det vis jag faktiskt gör. Och för att verkligen komma till kärnan med detta inlägg så ville jag mest säga att för mig finns det väldigt mycket andra mål i livet än att bli bäst i världen på just skidåkning. Jag älskar att utvecklas på alla sätt och vis, och jag älskar att vara bra på det jag gör. Jag vill alltid vara bäst på allt jag gör (även om jag insett att det inte alltid är möjligt, iallafall inte direkt!). Idag fick jag mitt första jobb med hård konkurrens (vill minnas att 450 hade sökt just den tjänsten!) och framförallt helt utan kontakter. Helt enkelt för att man ansåg att just jag var bäst lämpad för tjänsten. Kanske låter löjligt för många men för mig var det en stor personlig vinst, jag är verkligen skitstolt över mig själv!

…Tjänsten är en timanställning på Hemmakväll i Östersund, och jag kommer jobba varannan helg under kvällstid. Perfekt för min satsning. I mångas ögon inte drömjobbet man suktar efter hela livet, och kanske inte mitt heller i långa loppet, men det förminskar verkligen inte den glädje jag känt idag! Det är häftigt att känna att det finns andra faktorer än skidåkningen som ger samma känsla av att ”vara bäst”. För även om jag numera finner mig i att associeras som skidåkare så är det extremt viktigt för mig själv att veta att det finns annat jag är bra på.

13480309_10206729210855303_1634176815_n
Hatten av till Polar! Min 3,5 år gamla trotjänare hade lagt av (gick inte att ladda). Jag skickade in och var beredd på en rätt saftig faktura men resultatet blev en HELT NY klocka, av samma modell såklart, och bäst av allt var att den kom tillbaka efter 1,5 dag. Wow, det är sådan service som gör att företag går bra. Och nej, jag är inte sponsrad!
13445236_1317277304953558_566457231295649950_n
Stakintervaller á la 5 min x 8 med skiduniversitet idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.