fint med lite snökontakt igen

Sedan i tisdags förmiddag befinner jag mig alltså i Piteå för lägervecka nummer två! Denna vecka blir betydligt lugnare i antal timmar och intensitet och fokus är givetvis att få tid på snö och försöka överföra all den teknik jag jobbat med i vår och försommaren till just skidor och inte rullskidor. Har insett mer och mer att skillnaden på dessa är betydligt större än man tror och jag märkte i höstas/vintras när jag kom på snö att jag inte fick till det riktigt. Jag hade gjort mycket ändringar i min stakteknik på rullskidor men det gick sisådär att få samma känsla i skidåkningnen. Det vill jag ändra på inför denna säsong och därför har det varit otroligt tacksamt att få åka i Piteås skidtunnel.

Så alltså, skidtunnel i Piteå! Så otroligt lyxigt och det har inte riktigt gått in i huvudet att det faktiskt finns den möjligheten. Hela min skidåkarkarriär har jag fått åka 40-50 mil till närmsta tunnel i Vuokatti, Finland. Tunneln i Piteå är inte klar egentligen utan jag har åkt i den första etappen, som kommer husera däcktestning i framtiden. Det innebär att vi snurrar runt 200 meter fram och tillbaka och ett varv tar ungefär 2,5 minut. Den ”riktiga” tunneln beräknas bli 2,2 km och blir isåfall klar hösten 2017 om jag har hört rätt.

Tillsammans med Viktor så har vi har en egen lägervecka här i Piteå. Vi bor på golfen och åker ett pass i tunneln per dag, så hittils har jag fått till tre pass på skidor – och två till ska det bli innan hemfärd. Tro det eller ej men tiden i tunneln går faktiskt oväntat fort. Till stor del tack vare att jag har sådant teknikfokus, blir att jag mest borrar ned blicken och fokuserar på det. Igår testade jag dock att staka vilket blev lite mer långtråkigt och framförallt kallt för fötter och händer. Tur att jag hade poddar att tillgå det passet iallafall (passar på att så slå ett slag för podden ”Allt du velat veta”!).

Veckans boende!
Veckans boende!

Men även om jag börjar bli lite less på turnélivet nu efter tre veckor på vift så har det varit en skön vecka. Återigen bara fokus på träna-äta-sova.Och tur att Almedalsveckan sänds på tv mellan alla pass och på kvällen! Sedan är är det väl tur att jag aldrig blir less på min pojkvän, trots att vi är sambos (och är rätt dåliga på att ta oss utanför lägenheten till vardags), träningskompisar och nu alltså lägerrumskamrater. Vårt liv är ofta nedpackat i en resväska, på resande fot, svettiga kläder överallt, mycket saker att hålla koll på och hungriga, trötta huvuden efter dubbla pass. Jag tycker vi gör det bra!Trots att vi har fyra sängar i vårt hotellrum denna vecka trängs vi i en 90 cm säng, är inte det kärlek så säg! ;)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.