tillbaka till vardagen

Godkväll! Mamma ringde och skällde på mig då hon tycker det börjar bli lite glest mellan inläggen här – jag ska försöka bättra mig!

Lördag efter lunch tackade jag Piteå och tunneln för totalt 8 fina snötimmar och åkte vidare mot Teuger utanför Älvsbyn och svärföräldrarnas sommarparadis! Det bjöds på rökt aborre, mousserande vin och kaffepannacotta. Framförallt så passade jag på att njuta av mina sista ”semestertimmar”.

wp-1468522847710.jpg

På söndagsmorgonen körde jag ett av mina nya pass inför denna försäsong, 40 minuter A2 stakning. På, återigen nytt för mig denna säsong, rullmotstånd 2:3. Dels för att slipa till stakningen och dels för att skapa en hårdhet både jag och Rikard tycker jag saknat tidigare. Vägen mellan Älvsbyn och Storsund var redan under min gymnasietid där känd internt som ”rullskidvägen” då den bjuder på många fina backar och är sparsamt trafikerad. Fick till ett fint pass och totalt cirka 12 km på de 40 minuterna. Nöjd med att jag fick till tekniken bra, det börjar verkligen sitta bättre och bättre nu! Ett pass på totalt 2 timmar senare åt jag lunch och sedan rullade jag och Viktor söderut hem till Östersund igen!

I måndags började jag som sagt på Länsförsäkringar. Kommer jobba där i fyra veckor framöver mellan 10-14. Det innebär tidiga morgnar för mig (och till morgontrötta Viktors besvikelse) för att hinna ett pass innan jobbet men jag kan träna på enligt plan så det är helt perfekt! Precis som allt annat så blir jag fruktansvärt frustrerad när jag känner mig dålig på någonting. Och det har jag gjort i veckan! Jag sitter alltså i växeln samt har ansvar för alla inkommande mail och det är minst sagt mycket nytt att lära sig och ta in. Men samtidigt har jag lärt mig otroligt mycket på bara dessa fyra dagar och tur är det väl att jag har otroligt snälla och tålmodiga kollegor (och kunder hehe!).

Dagens stakpass, ÖSK har fått ytterligare en backe, grymt fin!
Dagens stakpass, ÖSK har fått ytterligare en backe, grymt fin!

Just idag bjöd dagen på två timmar löpning med en rätt mör kropp från morgondagens fartpass samt gym och distanspass. Och efter jobbet på eftermiddagen körde jag återigen 45 minuter stakning i A2-tempo på ÖSK och ett pass på sammanlagt 2 timmar. Om inget oförutsätt händer i veckan kommer jag få ihop 17,5 timme och därmed slår jag rekord (mitt gamla är från perioden som precis varit) i träningsmängd denna period på 73 timmar. Känner mig oförskämt pigg detta till trots.

Afterworkout på Stortorget med mjukglass, fyndade munkar och fyndad vattenmelon
Afterworkout på Stortorget ikväll med pojkvän, mjukglass, fyndade munkar och fyndad vattenmelon. Som man säger på äkta jämtländska, grett!
Representin' Försvarsmakten i tunneln i lördags
Representin’ Försvarsmakten i tunneln i lördags

I helgen ska jag njuta av lite ledighet från jobbet. På lördag vilar jag för andra gången denna vecka och ska till Åsarna och kolla när Viktor tävlar i, hör och häpna, cykel! Längtar förövrigt redan till nästa vecka då jag har årets första fartvecka med 5 fartpass på 7 dagar. Dessutom bokade jag och Viktor in en (i princip) träningsfri weekend i Trondheim där vi ska må gott och leva ett normalt liv och låtsas att vi inte är elitsatsande skidåkare för en dag, kan bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.