Fartvecka som inleds med nytt pers

Måndag idag och jag är löjligt pepp på en ny vecka, mycket just för att det är dags för min första fartvecka av två denna sommar! Jag ska damma av fem intervallpass på sex träningsdagar vilket inte är något galet respektingivande i för sig – men det kommer garanterat kännas att man gör något annorlunda denna vecka. Som jag skrivit här ett x antal gånger så har mitt fokus legat på längre tröskelintervaller denna försäsong men nu ska kroppen få smaka på lite mjölksyra igen då veckan kommer bestå av kortare men desto hårdare fartpass.

Hann styra god vilodagsfrulle i lördags!
Hann styra god vilodagsfrulle i lördags innan en helt galet bra lördag i Skålan och därefter Storhallen hos familjen Hallquist!

I morse stakade jag en timme innan jobbet, och de fyra timmarna på jobbet bara flög iväg då det brukar vara mycket på just måndagar. Hem, äta mellis och sova. Och vara lite nervös. Hade alltså plan att springa ett sk. Coopertest, 3000 meter på friidrottsbana. 7,5 varv. Tycker jag har en rätt god uppfattning om min kropp, vi har liksom börjat förstå oss på varandra efter 20,5 år, så jag visste att jag skulle springa nog fort för att kunna tangera mitt gamla rekord jag slog i höstas på 10.46. Ville springa på 10.30. La upp en plan på att hålla ett jämnt 3.30 minuters tempo och spurta allt vad jag orkade sista 400 meterna. Var lite knapert där ett tag med 1 km kvar men wow vad nöjd jag var när klockan stannade på 10.28! Nästan mer än två sekunder snabbare per varv än sist, det tycker jag ger bra perspektiv på förbättringen. Insåg därmed att jag förbättrat mitt pers från 11.04 till 10.28 på 1 år. Säkerligen en kombination av både ökat syreupptag men även bättre löpsteg. Hursomhelst är jag fruktansvärt nöjd med det!

wp-1468864240957.jpg

…Veckan i övrigt kommer som sagt bjuda på massa annat trevligt. Jag ser fram emot att börja lära upp mig på Hemmakväll nu i veckan, även om det innebär dubblering av jobb onsdag, torsdag och fredag. Norge och Trondheim fick avbokas då andra trevligheter dök upp i form av 25 och 30-årsfirande av Ingela Andersson och Elisabeth ”Bettan” Högberg på lördag! Dessutom hade jag och Viktor bommat att Stråket i Östersund är i helgen, och vi har missat det båda de två tidigare åren vi bott här, så tredje gången gillt måste vi ju faktiskt se till att vara hemma ;) Norge finns ju kvar till hösten.

Nu har jag pustat lite här framför datorn efter att ha meckat med mina rullskidor hela kvällen. Mina Swenorrullskidor har troget hängt med i 10 år (!), de var mina första rullskidor och jag fullkomligt hatade dem de första åren. Nu har jag iallafall plockat isär dem totalt (med manlig hjälp kanske bör tilläggas!) och smöjt och donat. Lagerna var rätt så slut om man säger så, det lät som ett jetplan när jag åkte med dem, hehe. Nu ska jag påbörja ett projekt jag länge skjutit upp, nämligen att måla om en byrå vi har i sovrummet, vi hörs!

Gym igårkväll. Grymt bra stakövning Viktor introducerat efter att i sin tur lärt sig den av Karl Edenroth häromveckan
Gym igårkväll. Grymt bra stakövning Viktor introducerat efter att i sin tur lärt sig den av Karl Edenroth häromveckan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.