Sollefteå

Godkväll! I söndags eftermiddag blev jag upplockad av Mats Olander i Piteå efter ett skatepass i regnet på morgonen längs Storsundsvägen i Älvsbyn (skidgym-nostalgi på hög nivå!). Kom till Sollefteå kring 18-tiden och inledde med middag med hela militärlandslaget som droppade in eftersom, kul att träffa gänget igen! Vi bor Hotell Hallstaberget, ett nyrenoverat hotell med allting man behöver inom räckhåll, rullskidbana ett stenkast från dörren, en slalombacke och fina löpspår. För att inte tala om hotellfrukost, tillgång till spa:t och tv på rummet (=OS!). Det går ingen nöd på mig med andra ord.

Rumsutsikt
Rumsutsikt

Själva lägret inleddes träningsmässigt med stavgångsintervaller uppför Hallstabacken. Kroppen har ju varit lite trött senaste tiden även om det kändes på uppåtgående förra veckan. I måndags fick jag iallafall verkligen bekänna färg, det blev utan tvivel säsongens absolut sämsta känsla i kroppen. Fy satan vad jag fick kämpa alltså. Riktigt tufft pass för alla parter i vilket fall som helst då vi skulle upp för backen tre gånger och köra fem minuter 15/15 intervaller i vilan ned. Fick precis under timmen i effektiv intervalltid och både jag och min rumskamrat Frida Hallquist var helt väck mellan passen.

Lägrets andra fartpass var igår då Hallstabacken återigen skulle avverkas, dock på skateskidor. Tyvärr med dålig känsla även denna gång. Just nu är det inte mycket överskott i benen, var otroligt frustrerad efter andra intervallen med gråten i  halsen. Men samlade ihop mig och intalade mig själv att det inte tjänar något till att sura. Samlade mina sista krafter och lyckades iallafall åka någon sekund snabbare sista intervallen, det blev åt helvete med tröskelfart den intervallen kan jag meddela…

...Tur såna här kvällar väger upp tunga pass iallafall!
…Tur såna här kvällar väger upp tunga pass iallafall!

wp-1471541036952.png

Annars har vi fått till fina pass här i Sollefteå, det är första gången jag är här och njuter av fina omgivningar och bra träningsterräng. Framförallt njuter jag av lägerlivet och att få hänga med det härliga gäng vi är, timmarna rullar in betydligt lättare med sällskap när kroppen inte är med på noterna. Idag sprang vi 3,15 timme runt Nipleden som var riktigt fin! På eftermiddagen väntade eftermiddagsvila, det känns som att kroppen behövde det och förhoppningsvis känns det bättre imorgon då det står stakintervaller på förmiddagen. Sedan packar jag och Frida ihop vårt rum och tackar för oss och rullar ned mot Älvdalen för att tävla på lördagen, hoppas benen kan skärpa till sig lite så man slipper skämmas iallafall!

Vi militärbrudar fick gästspel och guidning av Jenny Solin idag som dessutom agerade fotograf!
Vi militärbrudar fick gästspel och guidning av Jenny Solin idag som dessutom agerade fotograf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.