Seger i VasaStafetten

På fredag efter lite stakintervaller på Sollefteås rullskidbana och lunch blev jag och Frida upplockade av Peter Lundberg och det övriga gänget från norrbotten. Vi övernattade i Älvdalen innan det äntligen var lördag och dags för VasaStafetten! Vi ställde upp med följande lag i rätta ordningen på stäckorna:

Solfrid Braathen, Team SkiProAm, Maja-Lina Sande, OK Sarven, Hanna Lundberg, Luleå Gjutaren, Lovisa Modig, Sävast Ski Team, Emilia Lindstedt, Falun Borlänge/Team SkiProAm, Emma Eriksson, Falun Borlänge/Team SkiProAm, Nina Lintzén, Studentidrott Luleå, Clara Auland, Sävast Ski Team, Frida Hallqvist, Åsarna IK och Jenny Larsson, Gellivare Skidallians.

Foto: vasaloppet.se
Foto: vasaloppet.se

För min egen del blev jag rekryterad av Nina för några veckor sedan och blev faktiskt väldigt smickrad! Först tänkte jag dock att det skulle bli för besvärligt att ta sig från läger i Sollefteå till Dalarna men med facit i hand är jag glad att jag gjorde det! Det blev en riktigt kul dag, sjukt grym stämning längs banan och kul att få se Vasaloppsomgivningarna! Framförallt var det riktigt mäktigt att svänga in på upploppsrakan, möta upp hela laget och få kransen av kransmasen Johan Wallert! Precis som jag nämner i segerintervjun så hoppas jag verkligen kunna göra det på skidor snart (och med inte bara 9 km i benen utan 9 mil)!

dsc1158

Målet inför loppet hos samtliga innan start var ju att vinna, vi hade ett bra lag på pappret. Alla var överens om att Nina hade varit väldigt optimistisk när hon räknat ut allas sträcktider och beräknad målgång, därför var det kul att alla sprang såpass bra att vi faktiskt slog vår beräknade tid med nästan tio minuter! Marginalen till nästa lag blev i slutändan nästan 25 minuter, jag var lite nervös innan att det skulle bli tight och jag skulle få spurta, formen har ju som bekant i veckan inte varit på topp. Men känslan var faktiskt över förväntan, trodde jag sprang fortare än jag faktiskt gjorde. Snittade 4,02 tempo och fick en tid på 35.47, värt att nämna är väl kanske att sista 200 inte gick så fort när vi kunde ”defilera” i mål. Jaja, en tid att slå till nästa år förhoppningsvis! Nöjd med min disposition av loppet iallafall, inte jättevan att tävlingslöpa och när jag väl kör så är det alltid vilt olika distanser och underlag. Helt klart ett steg framåt från mitt Vårrusetlopp i början av sommaren då jag bara sprang helt planlöst, hehe.

Fick leka star med tre intervjuer medan svetten rann så jag knappt såg något, inte något jag gör varje dag kanske....
Fick leka star med tre intervjuer medan svetten rann så jag knappt såg något, inte något jag gör varje dag kanske….
Prisutdelning
Prisutdelning

Tack till Nina som styrt ihop allting, vill inte ens tänka på hur länge hon suttit och klurat på laguppställningar, logi, skjuts fram och tillbaka och diverse annat, tack till våra servicemän Stefan och Peter och givetvis mina grymma lagkamrater som bidrog till en riktigt härlig dag!

Spola till 7:55:35 för att se vinnarintervjun!

Såhär glad blir man av att springa Vasastafetten och vinna!
Såhär glad blir man av att springa Vasastafetten och vinna!

wp-1471770699614.jpg

…Nu är turnélivet slut för denna gång och jag befinner mig i ett regnigt Östersund. Så skönt att vara hemma. Tvättmaskin går varm, vattnat mina kära blommor och läser världens bästa tidning! På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.