utvilad och motiverad för en fartvecka

Söndag, eller summeringssöndag som jag brukar kalla det! Jag har alltid varit bra på att stanna upp och reflektera lite kring det som varit, och framförallt så är mina söndagar även till för planering. Det får mig alltid peppad och inspirerad inför det som komma skall! Alla är vi olika men jag skulle aldrig klara av en träningsvecka utan att ha ett detaljerat program.

Tack till Polar som hjälpte mig med ny pulsklocka till ett fint pris! Oklandering service som vanligt, ramlade in dagen efter jag bestämt mig vad jag velat ha. Tack!
Tack till Polar som hjälpte mig med ny pulsklocka till ett fint pris! Oklandering service som vanligt, ramlade in i postlådan dagen efter jag bestämt mig vad jag velat ha. Tack!
...Fick dessutom det snyggaste pulsbandet till, man kan aldrig ha för lite rosa!
…Fick dessutom det snyggaste pulsbandet till, man kan aldrig ha för lite rosa!

För att återgå till att summera veckan som varit så har jag ”som vanligt” haft fullt upp men samtidigt har veckan gått riktigt sakta. Jobbat en del på Hemmakväll och utöver det tagit det rätt lugnt på träningsfronten. Veckan har gått i återhämtningens tecken och jag är glad att kroppen har svarat på det bra, för idag kände jag mig pigg och fräsch i benen igen, så himla tacksam för det! Utöver träning och jobb har jag hunnit en lunchdate  och strosat på stan med Sofia igår, hon hjälpte mig hitta ett par nya skor vilket var sjukt välbehövligt. I sommar har jag fått kasta både mina Nike Air Max och Converse, de hade minst sagt gjort sitt. Fick även agera tredje hjulet med Sofia och Gustav igårkväll med glass i stora lass, thé och hyrfilm från Hemmakväll, en optimal lördagskväll med andra ord!

Veckans höjdpunkt har faktiskt varit att få till ett pass tillsammans med Johanna Ojala i torsdags! Jag får som jag tidigare nämnt här, hjälp med träningsupplägg och tankar kring det av Rikard Larsson. Tyvärr bor han uppe i Älvsbyn och att få till en bra teknikträning är dessvärre svårt. Självklart kan man skicka filmer och få input på det men det blir inte samma sak som att göra det öga mot öga. Jag anser själv att jag inte alls behöver skämmas över mitt syreupptag (det kan givetvis förbättras mer!) utan mina största brister som skidåkare är hur jag lägger upp mina lopp och framförallt tekniken.  Hur bra syreupptag man än har så kommer man inte särskilt bra utan en ekonomisk åkning, och det är här Johanna kommer in och hjälper mig till min stora glädje!

En suddig skärmdump från passet. Jobbar mycket på min växel 2, här tränar vi på tyngdöverföringen på returbenet.
En suddig skärmdump från passet. Jobbar mycket på min växel 2, här tränar vi på tyngdöverföringen på returbenet.

Jag är glad att jag är så lättmotiverad. Hela passet med Johanna kände jag mig i princip som en nybörjare och det kändes stundtals rätt hopplöst och långt bort med en riktigt grym skateteknik, men samtidigt fick jag så bra nycklar och riktiga ”aha-upplevelser” som gör att jag inte vill göra annat att att gnugga teknik just nu. Ser fram emot kommande teknikpass och framtida utveckling. Tack till Nirsa AB som gör detta möjligt!

I veckan ska jag som sagt ha sommarens andra fartvecka. Jag och Rikard är överens om att denna vecka blir ytterligare ett snäpp mer intensiv, med ännu kortare pass och ännu hårdare intensitet. De pass som skall göras på

  • Skatesprintintervaller: 3.30 min x 4.
  • Löpintervaller på myr: 70/20-intervaller i 15 minuter + 5 maxryck i backe efteråt.
  • Elghufsintervaller: tröskelfart 2 x 5min, A3 2 x 3 min, A3+ 3 x 1min samt 5 x 15 sekunder maxryck
  • Stakintervaller i A3-tempo: 2 x 10 minuter + 5 maxryck
  • Skateintervaller: tröskel 1 x 4 min  A3+  5 x 2min  + 5 x 1 min

Utöver detta lite A2-pass, varvat med styrka och lugna distanspass med mycket impulser. Blir en jäkligt rolig vecka med mycket mjölksyra!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.