om hårdhetsträning

Goddagens! Redan fredag och till skillnad från förra veckan har denna gått desto snabbare. Jobbade på Hemmakväll måndag och tisdag förmiddag 9-13 och spenderade måndag eftermiddag med skejtsprintintervaller. Tisdagseftermiddagen bjöd istället på veckans enda distanspass och lite hemmastyrka innan jag cyklade upp till Sofia.

wp-1472805062495.jpg

Jag stod för initiativ och smöret, eller jajusste, jag rev morötter också! Resterande kan jag inte ta särskilt mycket cred för utan det gjorde Sofia. Hehe. Galet gott med lite äkta pitepalt här i jämtländska Östersund. Och som vanligt en galet trevlig kväll med Sofia (och Cooper). Sånt man behöver ibland för att få fokusera på något annat än träning och jobb, tack för det Sofia!

Fartveckan då? Efter förmiddagens pass har jag nu bara ett fartpass att avverka. Hittills har det gått bra, kroppen har svarat bra och jag kände mig faktiskt piggare efter än före passet i onsdags när jag avverkat 70/20 intervaller på löpning kring Spikbodarna. Skillnaden från min förra fartvecka tidigare i somras är att jag kör lite hårdare mellan fartpassen. A2-fart, impulser i backe, vanliga impulser, korta intervaller med stakning, smirrestak och benskate. Jag försöker vara stenhård med att hålla mig inom varje pulszon, annars är risken stor att allt bara blir en enda fart på allting. Hittills har det gått bra, mycket säkert tack vare att kroppen är relativt pigg och med på noterna.

Elghufsintervaller igår på kära Frösön! Helt underbart väder, fick till och med slänga av tröjan för att inte svettas bort. Och alltså, denna stad växer för varje dag som går för mig, hur fin är inte denna vy?!
Elghufsintervaller igår på kära Frösön! Helt underbart väder, fick till och med slänga av tröjan för att inte svettas bort. Och alltså, denna stad växer för varje dag som går för mig, hur fin är inte denna vy?!
Benen fick verkligen bekänna färg igår. Minns inte hur länge sen jag var så stum som jag var på de avslutande 1-minuters intervallerna....
Benen fick verkligen bekänna färg igår. Minns inte hur länge sen jag var så stum som jag var på de avslutande 1-minuters intervallerna….

Inför säsongen när jag utvärderat säsongen som varit kunde både jag och Rikard konstatera att jag ofta inte presterat bra dag två och tre på längre tävlingshelger och/eller SM. Säkerligen spelar även det mentala en roll här men med den träningsbakgrund jag haft så har jag saknat hårdheten helt enkelt. Lösningen för mig har blivit just dessa fartveckor samt att lägga in A2 mycket mer i min träning, och ofta i samband med mina tröskelpass. Avslutat dem med 20 min A2-drag med teknikfokus. Har tidigare haft otroligt svårt för A2-träning, inte alls förstått meningen med dem och känt att det slitit mycket mer än det gett. Jag tycker fortfarande man får vara försiktig med dem och verkligen ta dagarna lite som det kommer. Är man redan lite sliten så är det svårt att få till ett bra pass med A2-fart. För att utvärdera tiden som varit hittills kan jag nöjt konstatera att hårdheten mentalt verkligen förbättrats. Tekniken likaså.

…Utöver fartveckan så har min favvo äntligen kommit hem efter en månads frånvaro härifrån! Nästan så jag vant mig att bo själv vid detta laget. Älskar vår vardag och är så tacksam att jag känner just så.

...Torsdagsdejt på jämtländska matsalen igår. Saknat Viktors Hyundai också, nu ska min cykel få vila lite!
…Torsdagsdejt på jämtländska matsalen igår. Saknat Viktors Hyundai också, nu ska min cykel få vila lite!

Just nu väntar jag på att ovanstående timjägare jagat klart sina timmar så vi kan bege oss mot Jämtländska matsalen för deras kolgrillsbuffé denna fredag till ära. Fartpass nummer två för dagen (skateintervaller) i eftermiddag innan kvällsjobb på Hemmakväll. Trevlig helg på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.