dags att testa tålamodet

Har ju skrivit mycket här på sista tiden att det är viktigt att vara klok och ha is i magen nu när det börjar närma sig säsong. Nu är det verkligen dags för mig att se hur väl jag klarar det! Har nämligen dragit på mig en (lätt) muskelbristning i sätesmuskeln på grund av överansträngning. Fruktansvärt frustrerande och igår när jag fick sätta mig ned och planera om all träning var jag allt annat än i harmoni.

Inför både förra säsongen och denna säsong har jag börjat fokusera mycket mer på mental träning Jag tror det krävs en lång process av detta för att det verkligen ska ge resultat men jag märker redan skillnad. Jag saknar mental coach men samtidigt krävs det inte mycket mer än att läsa lite böcker och lyssna på lite poddar. Jag har bland annat skrivit upp en lapp på badrumsspegeln med vissa frågor till mig själv att besvara varje kväll. Det är exempelvis en sak jag gjort bra under dagen och något jag är tacksam över. Inte särskilt avancerat men nu när jag har gjort det ett tag märker jag verkligen skillnad, framförallt nu när något oväntat och trist händer som denna ”skada”. Jag har tidigare haft lätt för att gräva ned mig i saker och varit väldigt negativ helt enkelt.

Igår var jag absolut väldigt besviken och som sagt, frustrerad. Men idag har jag släppt det. Det hade kunnat vara så oerhört mycket värre än vad det är. Jag är tacksam att jag fick klämma in mig hos sjukgymnasten med kort varsel och jag väljer att se det positiva med detta, alltså att jag i veckan kommer fokusera på att bli rörlig och mjuk i kroppen och samtidigt får jag en återhämtningsvecka en vecka tidigare än planerat. Förhoppningsvis blir det inte värre än så.

Elitidrott handlar om att ligga på sin gräns hela tiden och tydligen har jag gjort det, eller ja, lite till. Det här blir en bra väckarklocka och samtidigt fick jag det väl svart på vitt att jag faktiskt har tränat på bra, trots att jag gnällde om det några inlägg sedan. Som sagt, det blir en lugn vecka med mycket rehab och stretch och förhoppningsvis blir jag inte allt för rastlös!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.