en trondheimtripp och lite annat

Nu var det några dagar sedan sist! Finns väl ingen vettig anledning utan lusten har väl inte funnits kanske. Gällande min muskelbristning så blev det snabbt bättre men samtidigt blir det inte riktigt 100 % och jag får småkänningar lite då och då. Lite frustrerande men bara försöka vara tålmodig. Kan ändå genomföra rätt vettig träning så jag skall kanske inte klaga särskilt mycket.

Ur allting kommer väl alltid något positivt och även så i detta fall. Har inte tyckt att jag varit särskilt sliten eller tränat särskilt mycket. I början av förra veckan innan jag varit hos sjukgymnasten så försökte jag få till några stakpass. Fick inte alls upp pulsen fast det kändes som att insatsen var hög. Snittade typ 55% av maxpuls vilket är på tok för lite. Detta är alltså ett typiskt tecken på att man är sliten. Min ofrivilliga återhämtningsvecka kom alltså rätt lägligt ändå. Häftig känsla att känna hur jag blev piggare dag för dag (och till slut rastlösare och rastlösare för varje dag). Framförallt hur mycket piggare jag blev ”allmänt”, och hur mycket ork det fanns över till annat än träning och mat, sånt kul som min vardag annars består av. Det är riktigt kul nu när jag börjat komma igång med lite fartpass och ser hur pulsen bara rusar iväg utan hejd, typ. Men ja, jag är lite besviken på dig kroppen för att du inte är starkare än du är och drar på dig en meningslös liten bristning men varsågod för återhämtningen. Hoppas vi är kvitt nu så jag kan komma igång på riktigt igen!

Tycker det är intressant hur fort man vänjer sig vid ett tillstånd, både mentalt och fysiskt. Som nu under försäsong där man är smått ”nedtränad”. En är van vid en viss känsla ute på passen, van vid att passen är kring två timmar, van vid att känna just den tröttheten efter passen osv. Under tävlingssäsong är en vecka med över 15 timmar nästan slitsamt. Pass över två timmar känns som en evighet och man hinner så otroligt mycket på sidan om träningen.

På tal om något helt annat så tog jag och Viktor tjuren vid hornen och bokade, vår länge planerade, Trondheimweekend förra veckan. Vann en frinatt på valfritt Scandichotell i norden när jag kom trea i Scandic Cup i Gällivare och den spenderade vi på Scandic Nidelven nere vid hamnen i Trondheim. I måndags tidigt på morgonen styrde vi västerut till vårt astmamedicin-älskande grannland för att komma hem igårkväll. En miniweekend i början av veckan helt enkelt! Otroligt värdefulla timmar enligt mig. Uppskattar verkligen att bryta vardagen.  Jag och Viktor är riktigt kassa på att göra saker tillsammans som inte har med just träning att göra så det var extra kul att vi inte pratade träning på hela resan.

wp-1474478440050.jpg

Inledde resan med ett träningspass på Granåsen. Inte alls imponerad av rullskidbanan dock. Riktigt bred men kort och man fick inte särskilt bra flyt. Passade på att dra årets första vurpa också! Intervaller och serpentinkurvor var ingen favorit.
Inledde resan med ett träningspass på Granåsen. Inte alls imponerad av rullskidbanan dock. Riktigt bred men kort och man fick inte särskilt bra flyt. Passade på att dra årets första vurpa också! Intervaller och serpentinkurvor var ingen favorit…
Middag första kvällen. Förtärde min bästa burgare någonsin, helt klart värd 200 kronor. Fick samtidigt spö i Alfapet, skyller på att jag fokuserade mer på att äta!
Middag första kvällen. Förtärde min bästa burgare någonsin, helt klart värd 200 kronor. Fick samtidigt spö i Alfapet, skyller på att jag fokuserade mer på att äta!
Strosade runt kvällstid och hann se Kristiansten Fort, Nidarosdromen (sjukt mäktig!), och massa mer. Här en kvällslatte i Bakklandet/Gamla stan .
Strosade runt kvällstid och hann se Kristiansten Fort, Nidarosdromen (sjukt mäktig!), och massa mer. Här en kvällslatte i Bakklandet/Gamla stan .
Hotellet hade blivit framröstad till "Norges bästa frukost" och det var just därför jag bokade det (älskar frukostar!). Hade ingen aning om HUR bra frukosten skulle vara. Visste inte riktigt vars jag skulle ta vägen. Blev mycket brunost och lax iallafall!
Hotellet hade blivit framröstad till ”Norges bästa frukost” och det var just därför jag bokade det (älskar frukostar!). Hade ingen aning om HUR bra frukosten skulle vara. Visste inte riktigt vars jag skulle ta vägen. Blev mycket brunost och lax iallafall!
Nämen gick väl till kaffeavdelningen och beställde in en kopp cappuchino också (en annan favvoavdelning var grötavdelnignen och kallskuret, med hur mycket just kallskuret och olika ostar som helst!)
Nämen gick väl till kaffeavdelningen och beställde in en kopp cappuchino också (en annan favvoavdelning var grötavdelnignen och kallskuret, med hur mycket just kallskuret och olika ostar som helst!)

 

Hann med ett besök på Vitensentret (typ Luleås motsvarighet till Teknikens Hus). Drömmen för ovanstående herre, lyrisk var bara förnamnet. haha!
Hann med ett besök på Vitensentret (typ Luleås motsvarighet till Teknikens Hus). Drömmen för ovanstående herre, lyrisk var bara förnamnet. haha!

 

Reaktionsförmågan, självklart blev allt en tävling för oss. Fick återigen spö av Viktor...
Reaktionsförmågan, självklart blev allt en tävling för oss. Fick återigen spö av Viktor…
...Men var desto nöjdare när jag vann i hjärnaktivitet. Man skulle fokusera så mycket som möjligt på något och bandet mätte just hjärnaktivitet. Sa jag att jag vann tre gånger i rad innan Viktor gav upp?
…Men var desto nöjdare och såg lagom sär ut när jag vann i hjärnaktivitet. Man skulle fokusera så mycket som möjligt på något och bandet mätte just hjärnaktivitet. Sa jag att jag vann tre gånger i rad innan Viktor gav upp?
Inte fy skam på vyerna man möts av mellan Östersund och Trondheim heller!
Inte fy skam på vyerna man möts av mellan Östersund och Trondheim heller!

…Avslutar detta mastodonta inlägg med att känna mig tillfreds med känslan på höstens första träningstävling  som var imorse med universitetet här i Östersund. Åkte visserligen fel (klant!) men bortsett från att det var lite ovant och stressat ibland så var känslan var god.

wp-1474480399226.jpg

Det känns i åkningen att jag gjort saker rätt i sommar, och det räcker långt för mig och min motivation iallafall. Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.