att ta skidåkningen för vad det faktiskt är

Ytterligare en vecka avverkad och därmed en vecka närmare säsongsstart! Jag har haft fullt upp med att träna för att samla in lite träningstimmar i benen, som mina trogna läsare vet hade jag som plan att få ihop 48 timmar på 14 dagar, med en vilodag. Kan tyckas som att jag mest är timkåt och desperat efter att ha fått bromsa upp träningen rejält i samband med muskelbristningen för snart fyra veckor sedan. Men ska sanningen fram så var jag visserligen kanske lite desperat och otålig men samtidigt riktigt taggad på utmana kroppen och dels för att hålla mig till planen och vara lite sliten efter period sex. Sedan vet jag att jag brukar reagera riktigt fint på mycket mängdträning.

Fått hem ett efterlängtat paket från Alpina idag! Helt lyrisk. Man vet att det är nära till säsong när säsongens material kommer hem!
Fått hem ett efterlängtat paket från Alpina idag! Helt lyrisk. Man vet att det är nära till säsong när säsongens material kommer hem!

Hur har det gått då? Jag måste säga att jag kan klappa mig på axeln för en god arbetsinsats! Trots att det inte blev 48 timmar utan 45. Under 14 dagar, varav 13 var träningsdagar. Jag hoppade över det sista eftermiddagspasset idag då pulsen varit lite för låg sista dagarna. Lite motigt när man är inställd på något mentalt, men det är bara vara klok och se allting i sin helhet. Kroppen har fått jobba och jag har gjort det jag kunnat trots att jag fortfarande dras med lite problem med sätesmuskeln.

I veckan har jag dessutom haft en väldig hemlängtan för första gången på jag-vet-inte-hur länge. Har tränat på här i Östersund sedan militärlandslagslägret i Sollefteå i mitten på augusti, och innan dess hade jag i princip utöver det spenderat hela sommaren här. Och ja, jag trivs skitbra och jag bor ju här av en anledning: träningsmöjligheterna. Östersund gör en inte besviken och bara man vill så får man grymt fina pass. Men jag gillar att ha lite miljöombyten då och då. Och jag gillar Luleå och min familj/vänner.

Denna filur saknar jag bland annat. Så trist att jag inte hinner spendera en dag på älgjakt med pappa och honom i höst!
Denna filur saknar jag bland annat. Så trist att jag inte hinner spendera en dag på älgjakt med pappa och honom i höst!

Hade planerat att åka hem i helgen och såg fram emot det, framförallt då även min storasyster skulle vara hemma från sitt juristplugg i Umeå. Men det var bara ta sig en funderare och inse att det här med elitsatsning är vad det faktiskt är – ett jobb. Med min träningsplanering gick det helt enkelt inte ihop. Eller om man nu väljer att se det som ett jobb (som jag väljer att göra för det mentalas skull), så kan man ju kalla det ett väldigt flexibelt sådant där jobbet kan göras varsomhelst i landet. Trist bara att jag valt att bosätta mig sju timmar i bil hemifrån då, hehe! Förra hösten hade jag nog åkt hem i vilket fall som helst men nu valde jag att göra allt jag kan i min makt att göra varje liten detalj så bra som möjligt. Det är verkligen sista rycket nu och jag vill känna att jag gjort allt så smart och så bra som jag bara kunnat.

…Till något helt annat! Idag bokade jag och Viktor en sista-minuten till Mallorca! Även om det blev bokat i just sista minuten så har det varit vår plan väääldigt länge. Förra hösten åkte vi också till Mallis, men då med 12 dagar stenhård träning framför oss. Nu blir det istället sol, bad, god mat och njuta av tillvaron så mycket som möjligt. Samla lite krafter efter en tuff men väl genomförd försäsong helt enkelt. Så nästa tisdag drar vi iväg en vecka! Det blir ett nytt upplägg för oss båda men jag är övertygad om att detta blir grymt bra. Jag har i princip aldrig åkt bra tidigt på säsongen och det ska det bli ändring på. Veckorna efter Mallis förra året i slutet på oktober var jag helt slut. Både i kroppen men även i skallen, och man hinner inte riktigt rädda upp det innan säsongspremiär när man samtidigt ska jaga snö över hela landet (och i grannländer) och dessutom träna alternativt när frosten och mörkret sätter stopp för rullskidåkningen.

Riktigt grymt läger förra året. Nu får dock rullskidorna stanna hemma.
Riktigt grymt läger förra året. Nu får dock rullskidorna stanna hemma.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.