sista rycket i höstkylan

Hösten har som bekant varit otroligt fin i Östersund och säkerligen i hela Sverige, då är det ju extra tacksamt att vara skidåkare faktiskt. Under veckan har dock höstrusket slagit in ordentligt med kalla (och hemskt dimmiga!) morgnar med riktigt rått väder. Träningsmässigt har jag haft en normalvecka med 15 timmar, varav två fina fartpass och ett gympass på Sportsgym.

Varit lite spänd på att se kroppens reaktion på föregående mängdveckor men jag tycker allting känns stabilt. Har visserligen varit lite trött men samtidigt svarat väldigt bra på eftermiddagsvila, det är en bra indikation på att allting är under kontroll för mig. I tisdags hängde jag på VSP, alltså skidgymnasiet, här i Östersund på deras Torråsen-test. En cirka 3 kilometer rätt svagt sluttande backe. Det blev mitt tredje test på tre år och i år var jag helt bombsäker på pers. Förra året var jag tveksam till pers och då slutade det med att jag slog min tid med 1,45 minut. I tisdags blev det istället till min besvikelse en tid på 12.47, 11 sekunder från mitt personbästa. Jaja, får försöka ha i åtanke att kroppen är lite trött.

I fredags körde jag sprint med skiduniversitetet, tyvärr var vi endast tre tjejer i form av mig själv, Sofie Elebro och Ida Indahl, men vi tre fick till ett riktigt fint pass med en prolog och fyra heat. Jag brukar vara riktigt kass i både prologer och sprint, framförallt när det gäller på klassiska rullskidor. Till min förvåning fick jag till det rätt bra och lyckades vinna samtliga heat, tycker jag har saknat den lilla extra farten på sista tiden men i fredags kände det som att det faktiskt gick att lägga in en extra växel, gött!

…Utöver träning har jag hunnit jobba både i måndags och nu hela helgen. I torsdags hade även jag och Viktor middagssällskap av Sofia och Gustav! Sista dagarna har dock både kropp och huvud varit väldigt trötta, bröstryggen får sina sedvanliga låsningar som jag brukar när det varit mycket och jag sover som bara den så fort jag får chansen. Med andra ord passar en veckas semester väldigt lägligt just nu, jag ser fram emot tisdag galet mycket!

Tur jag hade sällskap av Sofia och Cooper igår på mitt förmiddagspass! Det blev ett riktigt fint pass ute i skogen med frost, lagom behaglig temperatur och bästa tänkbara sällskap!
Tur jag hade sällskap av Sofia och Cooper igår på mitt förmiddagspass! Det blev ett riktigt fint pass ute i skogen med frost, lagom behaglig temperatur och bästa tänkbara sällskap! Tiden går betydligt fortare då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.