En välbehövlig vecka på mallorca

För tillfället sitter jag på flygplatsen i Palma och väntar på att boarda flyget till Madrid och sedan vidare mot Arlanda och så småningom landa i Östersund ikväll. Har alltså spenderat senaste veckan på Mallorca och haft det så jäkla bra. När jag sagt till diverse människor innan avresan att jag/vi inte skulle träna utan faktiskt ta semester så har majoriteten trott att jag faktiskt skämtat, haha. Och de som inte trott att det var ett skämt har lite lagomt diskret sett väldigt skeptiska ut. Jag själv har dock aldrig varit säkrare på något bättre upplägg både innan och nu i efterhand med facit i hand. Om jag har ekonomisk möjlighet är det något jag kommer se till att lägga in framöver också.

Såhär genuint glad kan man bli av lite strandhäng
Såhär genuint glad kan man bli av lite strandhäng
Cykla lite! Dock mer romantisk än det egentligen var. Jag ville ta det lugnt och njuta av utsikten men Viktor trodde han hade en landsvägscykel när han i själva verket hade en tantcykel. Det var en jäkla kadens förbi alla stackars turister på strandpromenaden + en svettig flickvän väl framme i Palma...
Cykla lite! Dock mer romantisk än det egentligen var. Jag ville ta det lugnt och njuta av utsikten men Viktor trodde han hade en landsvägscykel när han i själva verket hade en tantcykel. Det var en jäkla kadens förbi alla stackars turister på strandpromenaden + en svettig flickvän väl framme i Palma…

img_20161025_093606

Fick locka med att fota lite för att få vila!
Fick locka med att fota lite för att få vila!

Precis enligt planen så har vi inte haft något inplanerat utan verkligen bara tagit det lugnt och samlat krafter. Första två dagarna var det lägligt nog lite sämre väder. Jag sov 11 timmar per natt plus en 1,5-2 timmar lång powernap de dagarna, och däremellan låg jag mest ned och läste typ. Insåg att jag kanske varit mer trött än man tillåtit sig vara.

Jag och Viktor har unnat oss sovmorgon varje dag och inlett med löppass längs stranden innan frukost. I lördags fick vi även in ett bra fartpass på stranden där vi kunde sporra varandra bra genom att jag varvade med att springa längs strandkanten där det var lite hårdare, medan Vikor sprang i ”lös” sand. Upplägget var 1-2-3-4-4-3-2-1 minuters intervaller med hälften av föregåendes intervall tid i vila. Det blev några prestigefyllda spurter, tyvärr förlorade jag dem alla… Annars har vi hunnit cykla in till Palma i fredags, en cykeltur på cirka 10 km enkel väg, och nu sista två dagarna har det varit riktigt fint väder så de har vi spenderat nere vid stranden.

Ett stycke pojkvän påväg ned till stranden
Ett stycke pojkvän påväg ned till stranden
Styrketräning nere vid hotellets pool
Styrketräning nere vid hotellets pool
Tapas!
Tapas!
Börjar bli rutinerad katedralsbesökare! Trondheims för någon vecka sedan och nu Palmas!
Börjar bli rutinerad katedralsbesökare! Trondheims för någon vecka sedan och nu Palmas!

Precis som syftet med resan var så känner jag mig utvilad, ryggen mår bättre och jag är riktigt pepp på att träna och finslipa till de sista inför premiären om 2,5 veckor i Gällivare. Och givetvis inför Bruksvallarna om 3,5 veckor. Och hur gött vi än har haft det så vill jag verkligen hem nu till kylan, svensk mat och rutiner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.