En vecka som bara rusat förbi

Godkväll på er denna lördagskväll!

För att ta vid där jag slutade sist så tog jag som sagt en välbehövligt vilodag i måndags innan jag tog tåget som går 150 meter nedanför vår lägenhet, västerut mot Undersåker och Vålådalen. I veckan har jag som tidigare nämnt äntligen fått ställa mig på skidor igen. Har fått till sex fina pass i Vålådalen och totalt 11 timmars skidvana, inklusive ett fartpass på skejt (förövrigt mitt första intervallpass på just skejt sedan 5 september!).

Fint i Vålådalen!
Fint i Vålådalen!

Tycker känslan för att vara första passen på snö varit ovanligt god. Tog inte många varv runt den 2,7 kilometer långa konstsnöslingan innan jag började få ordning på kroppen och de långa skidorna. Den största skillnaden som jag verkligen känner när jag åker, är att jag verkligen gjort ett bra jobb i gymmet i sommar. Jag har en helt annan stabilitet och lyckas faktiskt använda bålen och höften nu när jag åker. Rätt meningslöst som det varit tidigare (och säkerligen kommer vara lite då och då framöver ändå), att ha ett hyfsat starkt bålparti men att inte lyckas använda de musklerna i skidtekniken. Har nog mycket att tacka Johanna Ojala och Cecilia Kalla för det!

En bild från förra söndagen då jag körde ett riktigt grisigt stavgångspass. Viktor ryssade på, så det förklarar varför sista intervallen sluutade såhär vid målgång
En bild från förra söndagen då jag körde ett riktigt grisigt stavgångspass. Viktor ryssade på, så det förklarar varför sista intervallen sluutade såhär vid målgång

I torsdagskväll kom jag och Viktor hem till Östersund igen. Jag har inte hunnit så mycket sedan dess känns det som. Sprang ett härligt långpass fredag förmiddag (vill försöka hålla igång löpningen bra under vintern) innan jobb både igår 12-21 och idag 10-18. Hunnit klämma in en efterlängtad lunch på Jämtländska matsalen igår (även om vi köpt matlådor av dem i veckan under vårt mini-läger i Vålådalen) och dessutom ett gympass på Sportsgym city imorse. Just morgongymmandet har blivit en riktig favorit faktiskt, och som sagt helt grymt att det är granne med jobbet!

Snökontakt igår med löparskor på fötterna! Imorgon väntar ett fartpass på ÖSK:s konstsnöslinga!
Snökontakt igår med löparskor på fötterna! Imorgon väntar ett fartpass på ÖSK:s konstsnöslinga!

För att sammanfatta känslan såhär en lördagkväll så måste jag säga att jag under en lång period nu känt mig lite stressad. Egentligen helt oförtjänt då jag spenderat väldigt mycket tid hemma. Men jag har så otroligt lätt för att bli splittrad och trött i skallen. Gillar mina rutiner. Nu har det varit mycket jobb, resande och mycket småsaker med tider och sådant att hålla koll på som tar mycket av mina krafter. Inser hur viktigt det är för mig att ”bara vara” ibland och bara pilla naveln. Att landa, helt enkelt – som jag brukar tjata om på denna blogg.

Det är spännande att lära känna sig själv och det är spännande att hitta nya lösningar för att få livet att rulla på något så smidigt iallafall. Framöver väntar allt annat än rutiner och ”navelpillande” då tävlingsäsongen står runt hörnet och allt vad det innebär. Men jag tror det blir grymt ändå. Nu är det iallafall paus på jobbhelger ett tag framåt, både skönt och tråkigt för jag trivs otroligt bra på Hemmakväll! På måndag kör jag som sagt norrut och det ska bli SÅ ovärderligt att få träffa familj och vänner igen. Det känns verkligen som att det är på tiden! Jag har mycket på schemat, bland annat bästishäng med Zabrina som samtidigt ska göra en riktig hårmakeover på mig. Ett Älvsby-besök står även det på schemat, där jag ska göra en behövlig behandlig hos Erik Jonsson på Akupressurkliniken och samtidigt hälsa på mina kära svärföräldrar. Utöver det ska jag såklart umgås med familjen och fira farfar som fyller år. Givetvis skall det mobiliseras tävlingsform inför Gällivarepremiären nästa helg också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.