Säsongspremiären är nära

Sedan måndag kväll har jag befunnit mig uppe hos mamma och pappa i Luleå. Haft riktigt bra dagar, visserligen väldigt fullspäckade (som alltid när jag är ”hemma” och ska hinna klämma in så mycket som möjligt). En glad överraskning är att Ormberget kunnat leverera skidspår, det hade jag inte räknat med! Nu har jag fått till fin träning och kan slappna av inför säsongpremiären imorgonbitti.

Tisdag: En skön vilodag med allt det hederliga som jag värdesätter med just vilodagar. God frukost, någon extra kaffekopp på morgonen, nyhetsmorgon osv. Det blev även en långpromenad och bus med vovven. Efter lunch hade jag en väldigt efterlängtat frisörbesök och då min bästa vän, Zabrina, även råkar vara just min frisör så hann vi surra och ta ikapp missad tid. Så välbehövligt. Klev dessutom ut som brunett efteråt, känns ovant men jag var riktigt sugen på något nytt i hårväg! På kvällen fick jag in ett besök hos GSA:s ordförande Leif Johansson för lite surr samt kontraktskrivande. Efteråt styrde jag vidare till Zabrina och Robin nya bostadsrätt ute på Kronan för inspektion och vidare surr. Himla fin lägenhet och himla fint att få träffa dem båda!

Brunett!
Brunett!

Onsdag: Tog mig till Ormberget och körde intervaller på det då 500 meter långa spåret. Var först lite skeptisk till att få till bra intervaller men tog mig samman och fick till ett fint skejtpass. 6 minuter A2, 6 minuter A3 och efter det 3 x 2 minuter A3+. Mellan passen bakade jag en cheesecake, gymmade och for sedan ut till farfar som fyllde 73 år! Det var trevligt men jag kan nog tala för alla och säga att vi saknade farmor väldigt mycket.

Torsdag: Denna morgon bjöd Ormberget på cirka 1,5 kilometer jämfört med dagen innan. Jag körde ett distanspass på skejtskidorna i ett väldigt tungt före då nysnön knarrade på rätt bra. Efter lunch styrde jag de sju milen mot Älvsbyn där jag dels behandlade ryggen hos Erik Jonsson och dels hälsade på mina svärföräldrar. Hem och tjej-tacomiddag med mamma, syster, moster, min kusin och mormor innan vi såg Morran & Tobias på bio!

Idag, fredag, har jag återigen åkt ett kortare distanspass med min svåger Niklas på Ormberget, som idag bjöd på 2,5 kilometer! Efter lunch gasade jag, mamma och pappa upp till Gällivare. Sitter på hotellrummet nu och ska stretcha, läsa och ta det lugnt innan det imorgon är TÄVLINGSPREMIÄR! Helt galet att jag i början på april avslutade säsongen här uppe och nu sju månader senare sitter här igen och ska starta en ny.

Jag ser det som en stor fördel att få en tävlingshelg i benen innan Bruksvallsloppet nästa helg. Träningstävlingar i all ära men det är en annan grej att köra ”the real deal”. Jag trodde jag skulle vara mer nervös än jag är men jag känner mig riktigt taggad. Det ska bli spännande att se vad jag kan göra i skidspåret, ifall allt slit i sommar gett resultat. Vilket jag såklart tror och hoppas på! Låter jäkligt klyschigt men målet med helgen är att få allting att stämma – att känna mig bekväm med mina tävlingsförberedelser, fokusera på mitt lopp, disponera krafterna rätt och återhämta mig väl mellan de två loppen. Det har jag haft problem med förr.

Foto: Sofia Henriksson
Gällivare i våras. Foto: Sofia Henriksson

Imorgon väntar skatesprint. På söndag 10 kilometer klassiskt. Dundret levererar som vanligt riktigt fina banor och jag ska ha med mig de fina minnen och känslan jag hade här i våras när jag slutade trea i juniorcupen.

Resultat och startlistor för helgen finns här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.