Avklarad premiär

God morgon!

Skönt att ha klarat av premiären, även om det var långt ifrån de besked jag önskat inför säsongen.

Försökt se lite glad ut iallafall!
Försökt se lite glad ut iallafall!

Lördag, skatesprint: Tyckte väl att kroppen inte var den allra rappaste men fokuserade på att åka stort och avslappnat i prologen som brukar vara mitt svagaste kort. Fegade lite i utförsbacken som kallas”kråkfällan” och var lite besviken över det. Slutade på en sjunde plats i prologen som andra svensk efter min klubbkompis Matilda, 13 sekunder (!) efter tjeckiskan Grohova. På tok för mycket.

Väl i kvartsfinal gjorde jag en katastrofal start men kunde rätt enkelt (om man nu får säga så) gå vidare till semi. I semifinalen hamnade jag mot tre tjeckiskor och visste att det gällde att inte komma sämre än trea (det var inga tider som gällde utan 1, 2, 3 i sitt heat gick vidare till final). Gjorde för en gångs skull en bra start och låg kontrollerat som trea ändå in mot sista hyllan där jag valde lite fel rygg och låg fyra inför upploppet. Hade inte riktigt den sista växeln att lägga in och fick dessutom två felskär i upploppskurvan och då var finalchansen borta. Gjorde iallafall en bra start i min b-final och valde att ligga tvåa i första backen, gjorde en riktigt taktisk miss och gick om utför vilket ledde till att flera kom i suget och det blev ett struligt heat. Bra att träna på sådant och jag har mycket kvar att lära taktiskt i sprint. Vann iallafall b-finalen och slutade sjua totalt.

Kvartsfinal. Mina stakstarter är inte den vassaste alltså. Foto: Yngve Johansson
Kvartsfinal. Mina stakstarter är inte den vassaste alltså. Samtliga foton: Yngve Johansson, Imega promotion.
Semifinal
Semifinal
Semi
Semi

wp-1479128920341.jpg

B-final
B-final

Söndag, klassiskt 11.3 km: Dundret bjöd återigen på stenhårda (kärva!) spår med strålande sol och kanske någon minusgrad för mycket i min smak. Vi tjejer körde 3 x 3.75 km på en tuff bana. Jag kände återigen på uppvärmningen att kroppen kändes betydligt segare än gårdagen men valde att fokusera på rätt saker, det vill säga att disponera loppet väl och våga ligga på i de rätt krävande utförsbackarna. Väl igång så tyckte jag att jag verkligen fick till teknik hyfsat, tog utförskurvorna bra och disponerade de få krafter som fanns väl. Skiljde en sekund mellan första och andra varvet och typ 10-15 sekunder långsammare sista varvet.

Blir omåkt så det bara sjunger om det! Foto: Yngve Johansson, Imega promotion

Väldigt besviken efteråt iallfall. Återigen på tok för långa avstånd uppåt (3.40 efter segrande Smutna), även om motståndet var av grym kvalité. Hade verkligen trott att jag utvecklats mer i sommar men jag får hoppas att jag hinner få till en lite piggare kropp inför kommande helg i Bruksvallarna. Har inte släppt upp träningen inför denna helg men tycker samtidigt att jag borde åkt bättre. Jaja.

Styrde upp lite farsdag-kvällfika igårkväll!
Styrde upp lite farsdag-kvällfika igårkväll!

Blir  hemma hos mamma och pappa till onsdag morgon då jag åker med pappa ner till Bruks med mellanlandning i Östersund. Hade gärna åkt ned idag men kollektivtrafiken mellan Luleå och Östersund är dessvärre inte de bästa.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.