Igång igen och jakten på formen fortsätter

En stor missuppfattning bland de icke-elitsatsande-skidåkare som faktiskt finns här i världen är att en skidåkare tränar som hårdast just innan, och under, tävlingsäsong. Rätt logiskt är det ju tvärtom att den största mängden träning sker under sen vår, sommar och hösten. Jag ligger i snitt mellan 3-5 timmar träning dagligen mellan maj-oktober. Där och då är det standard och kroppen anpassar sig därefter. Inför tävlingsäsongen släpper man upp träningen för att inte vara så nedtränad och sliten. I år hade jag som bekant en plan på att släppa upp träningen lite tidigare för att åka lite snabbare tidigt på säsongen. Det gick i sin tur det som bekant inte riiiiiktigt enligt plan. Lär väl åka som snabbast där i mars och april enligt trogen vana och ja, det är väl bättre sent än aldrig!

…Det jag ville komma till är att i veckan har jag tränat på lite. Absolut inga hästmängder utan på söndag kommer jag ha tränat runt 16 timmar, en ”normalvecka” under sommarhalvåret. Och stackars kroppen blev så chockad! Sov nästan två timmar mitt på dagen mellan passen i söndags och i måndags, och benen skrek i protest och träningsvärk. Jag har sagt det förr men säger det igen, kroppen är rätt frän ändå! Hur fort den anpassar sig efter rådande situation.

Fin morgonpromenad häromdagen, så gött att bo nära Badhusparken och Storsjön!
Fin morgonpromenad häromdagen, så gött att bo nära Badhusparken och Storsjön!

Och precis som jag trodde så var det chocktillstånd för kroppen någon dag men nu känner jag hur det sakta men säkert börja vända till det positiva. Och det är så skönt att känna att man får luft och inte blir andfådd av att gå. Det är så skönt att slippa torrhosta så man knappt kan sova. Det är så skönt att vara kvitt förkylningen jag drog på mig häromveckan. Nu blickar jag framåt och ska se till så jag hittar en bra balans mellan att komma igång och väcka kroppen-träning men så att jag inte blir för sliten inför Intersport Cup som går i Boden nästa helg.

Intervaller i måndags, ingen höjdarkänsla men det hade jag inte förväntat mig heller!
Intervaller i måndags, ingen höjdarkänsla men det hade jag inte förväntat mig heller!

wp-1481137220959.jpg

Förövrigt njuter jag av vardagslunket. Efter tre tävlingshelger på raken så var det välbehövligt med en hemmahelg. Igår var jag ute på middag med Länsförsäkringar på Vezzo vilket var riktigt trevligt! Imorgon väntar tävling i form av Daniel Karlssons Minne, 7.5 kilometer skate, masstart. Det ser jag fram emot och precis som min käre sambo skrev här så är allt annat än misär ett steg framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.