Hoppas på bättre kropp i helgen

Sedan sist jag skrev här har jag som sagt haft en jobbhelg på Hemmakväll vilket var riktigt skönt, jag uppskattar att bryta skidåkarvardagen ibland. Trivs även så himla bra med mina kollegor vilket gör det ännu roligare. I måndags testade jag att få lite sprutt i benen i form av ett av de formpressarpass jag brukar använda mig av. Det blev först en tröskel på 8,5 minut innan jag körde 70/20-intervaller i 10 minuter. Följt av 5 minuter 15/15-intervaller. Min kropp (brukar) fungera fint på att få jobba lite med mjölksyra som jag får träna på åka bort.

Många pass går i skate nuförtiden då jag inte alls tycker jag fått till tekniken där i år. Främst under treans växel faller jag in mycket med höften på vänster sida. Jag vet att det främst handlar om styrka i höft och vänster bål (och sliter som ett djur med det!) men det går även att med hjälp av lite tekniknycklar få det lite bättre iallafall. Min skate ändras lite från säsong till säsong. Säsongen 13/14 samt 14/15 hade jag extrema problem med skejten, spände mig bara och fick inte alls ut min kapacitet. Kunde ligga på A2+ till låg A3 puls under tävlingar. Helt sjukt egentligen. Förra året släppte det dock och åkte nästan bättre på skatetävlingar. Snacka om att min tredjeplats i sista juniorcupen i Gällivare betydde mycket för mig av just den anledningen av att det var skate. Anledningen var främst för att jag tränat upp just höften med enbensböj och olika former av  övningen ”musslan”. Så fort jag trappade ned på dessa övningar visade det sig på min skateteknik igen….

En dag jag ofta tänker tillbaka till, den känslan i kroppen hoppas jag få känna snart igen! Foto: Norrbottens Kuriren
En dag jag ofta tänker tillbaka till, den känslan i kroppen hoppas jag få känna snart igen! Foto: Norrbottens Kuriren

…För att återkoppla till första stycket i detta inlägg och intervallpasset, så känns kroppen bättre än den gjort under Bruksvallarna och övriga tävlingar hittills i år. Vilade och packade i tisdags och körde ett distanspass igår innan jag och Viktor körde norrut med en väldigt fullpackad Hyundai. Väntade mig en pigg kropp idag när jag åkte igenom banorna men blev väl inte helt övertygad om att den är med på noterna än. Den som lever får väl se. Jag kan iallafall konstatera att det ska bli riktigt kul att tävla på Pagla som är lite halvt hemmaplan. Vet inte hur många pass och tävlingar jag genomfört där under åren. Ett som är säkert är att det alltid är svinkallt och blåsigt där iallafall, likaså imorse! Vi varvar runt en 3,3 km lång bana som är relativt lätt, tror den passar mig grymt bra. Hade jag varit i toppform hade det kunnat bli en riktigt kul helg. Men nu tar jag det som det kommer, jag vill känna att jag gjort det jag kunnat iallafall.

Fint norrut längs E45an igår!
Fint norrut längs E45an igår!

Schemat i helgen är följande:

Fredag: 10 km klassiskt, individuell start.

Lördag: Sprint, klassisk stil.

Söndag: 10 km skate, masstart.

Jag bor hemma hos mamma och pappa i helgen. Har gjort mig hemmastadd i flickrummet och ser verkligen fram emot att tävla. Blir här uppe ända till nyår. Har mina norrländska läsare inget annat för sig tycker jag ni ska pallra er till Pagla i helgen och heja på mig, det kan jag behöva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.