Dag ett och två i Boden avklarade

Efter en minst sagt motig säsongsstart så är det skönt att det visserligen sakta men ändå säkert börjar lossna lite för varje lopp som går. Jag vet fortfarande inte riktigt vad som gått snett och varför jag varit i så dålig form  (även om astmaproblem och förkylning inte gjort saken bättre kanske). Jag känner inte heller att det är rätt tid för att analysera vidare i det heller utan det är något jag får ta med mig till säsongsutvärderingen i vår. Huvudsaken är att det börjar vända och att glädjen åter börja infinna sig!

Igår, fredag, var det alltså 10 km klassiskt med individuell start på en hyfsat lätt bana. Jag brukar som sagt ha en tendens till att öppna för hårt och mer eller mindre klappa igenom mot slutet och därför hade jag som mål att öppna behärskat. Vilket jag tycker jag lyckades hyfsat med. Vid varvning efter 3,3 km hade jag åkt ikapp Malin som startat 30 sekunder före mig samt blivit ikappåkt av Moa som startade 30 sekunder bakom mig. Vår trio hängde ihop under varv två. Precis som jag känt hittills under säsongen har jag väldigt lätt för att hänga med på stakningen men uppför saknar jag det rätta drivet. Ut mot tredje och sista varvet blev jag trött efter varv tvås lite hårdare tempo. Fick verkligen bekänna färg men kom till slut in som 26e tjej, 2.30 minuter efter segrande Ebba. Ok lopp med tanke på hur säsongen varit, även om jag återigen hade velat hålla ihop det bättre.

Idag, lördag, var det klassiskt sprint. Kort och snabb bana med två korta backar men desto längre, segare upplopp. Brukar kunna få till min stakning på platten rätt bra men kan väl inte säga att den glänste idag. Ryggen var (och är) helt förstörd efter gårdagens lopp med mycket stakning. Har fruktansvärd träningsvärk i hela ryggen. Till min förvåning så kom jag in som 18e tjej i prologen efter lite stressad åkning och med medelmåttig känsla. Dock kände jag att det fanns en fart i benen som jag hittills saknat, eller ja – jag orkade faktiskt åka skidor nu. Kul med mitt första avancemang i sprint denna säsong! I kvarten fick jag tufft motstånd och låg rätt stabilt på fjärdeplats hela heatet, hade som taktik att spara mig lite till upploppet men väl där orkade jag inte riktigt hela vägen även om jag plockade in någon meter på tjejerna framför. Var 3 tiondelar (om jag minns rätt) från att gå vidare som lucky looser till semifinal, snopet – men nära skjuter ingen hare. Slutade till sist på en 18e plats, precis som i prologen.

I brist på bilder från idag så blir den en bild från JSM-sprinten då jag gjorde mitt livs sprintlopp.
I brist på bilder från idag så blir den en bild från JSM-sprinten då jag gjorde mitt livs sprintlopp.

Så för att återupprepa mig. Formkurvan är stadigt stigande och det känns tryggt. Vill som sagt tävla och känna att jag gjort det jag kunnat och att jag presterar på den nivå jag visat under försäsongen. Det tycker jag att börjar närma mig även om det är en bit kvar. Toppformen är fortfarande långt borta men det ska den väl kanske vara också.

Jag ser fram emot morgondagens masstart i skate (det tackar nog ryggen för!). Det kommer till 101 % bli väldigt stimmigt då banan är smal. Jag ska verkligen försöka fila på min taktiska känsla och försöka ha is i magen. Jag har sagt det förr och säger det igen: damskidåkning är helt galen i masstart. Alla skriker desperat på varandra och ska fram exakt samtidigt i första backen – och hittar man ingen lucka så åker man istället över någon annan i tron om att det avgörs första kilometern. Vilket ioförsig är lite halvsant då det alltid är hårdkörning från start. Kan låta bittert kanske men så är det, jag kan med rak rygg faktiskt säga att jag inte tillhör den kategorin. Jag blir tvärtom defensiv och backar hellre lite, men stressar upp mig väldigt mycket ändå även om jag inte är så utåtagerande. Jaja, jag har rätt dålig ranking imorgon så jag låter de som vill stressa och skrika och tar det sedan i min takt, jag tjänar nog bara på att ta det lite lugnt första varvet. Kanske bli morgondagen den dagen då jag faktiskt avslutar ett lopp bra istället för att säcka ihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.