Så var det jul igen

Tänk att ett år redan gått och att det är julafton imorgon. Skönt och mysigt att vara hemma. För att ta vid där det sist slutade så var masstarten i Boden som förväntat väldigt trång och stimmig. Men precis som väntat svarade kroppen bättre och bättre för varje lopp, även om det är lite kvar till där jag vill vara. Huvudsaken var att glädjen är tillbaka och att jag verkligen kan ÅKA skidor.

After-race-häng i målfållan i söndags!
After-race-häng i målfållan i söndags!

Efter Boden har jag varit lite här och var. Var hemma och julshoppade med syster under vilodagen i måndags innan jag hoppade på buss 31 till Älvsbyn, den har man väl åkt någon gång tidigare! I Älvsbyn har jag och Viktor hunnit ätit gott adventsfika hos Viktors syster, Elin, haft möjligheten att träffa Rikard och surra tankar kring träning och upplägg framöver och givetvis tränat på lite. Precis som övriga skidsverige så passar jag på att fokusera på mer grundträning nu någon vecka (=mer timmar och mindre formtoppningspass).

Igår, torsdag utrustade jag Viktor med mina nya ”Skin”-skidor från Madshus medan jag själv tog ett par betydligt snabbare skejtpar med tävlingsbelag. Det funkade bra och vi fick till ett riktigt fint  (och lite prestigefyllt) tröskelpass där vi lyckades sparra varandra riktigt bra. Jag fick smaka på bästa formen på sex månader och benen  slutade aldrig förvåna mig. Grymt skönt att känna att det finns någonstans långt där inne, mindre kul att det tagit sådan tid (och det hade gärna fått kännas så i helgen!)…

Inte varje dag jag får äran att träna med denne herre numera! Och inte varje dag man är på Kanis och tränar nu för tiden!
Inte varje dag jag får äran att träna med denne herre numera! Och inte varje dag man är på Kanis och tränar nu för tiden!

Idag har jag återigen kört dubbla pass, första passet jag genomfört på Ormberget för denna hemmavistelse! Det blev ett rent stakpass vilket jag är alldeles för dålig på att genomföra under vintern. Men det blir det ändring på nu! Nu när det inte alls blivit som jag tänkt mig, med den tyngsta säsongsstarten för mig någonsin, blir det tyvärr även så att jag måste planera om lite i vår. Men det är bara vända saker till det positiva vilket jag väljer att göra. Så inom närmsta dagarna ska jag till 99,9% anmäla mig till Tjejvasan den 25 februari och göra mitt första staklopp! Känner mig sjukt pepp på det, jag har alltid haft stakning som en styrka och det är något jag vill fortsätta utveckla och dra nytta av.

Nu ska jag inte sitta framför datorn mer utan njuta av uppesitterkvällen, avslutningsvis vill jag önska en er en riktigt god jul!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.