Mellanvecka under mellandagarna

Goddag!

Precis som rubriken säger så blir även denna vecka en medelhög vecka kring 17 timmar. En stor skillnad på förra och nuvarande säsongen är att den nuvarande har inletts tidigare och varit betydligt intensivare med många tävlingar innan jul. Förra säsongen var istället perioden efter nyår, och egentligen hela januari, och även februari väldigt intensiva. Logiskt nog är det svårt att hålla formen många tävlingshelger på raken då man inte riktigt får till grundträningsperioder däremellan. Det är väl kanske en bidragande faktor till den obefintliga form jag haft nu innan jul för mig och jag tror verkligen det var det som gjorde att jag hade en formsvacka under januari i fjol.

Jag som alltid tjatar om att jag är ärlig måste erkänna att träningsmotivationen varit väldigt trytande sista veckorna, av diverse anledningar. Men det är rätt fånigt vilka små faktorer som kan höja motivationen avsevärt! De senaste dagarnas snöfall här uppe i Norrland har gjort att två månaders evigt snurrande runt konstsnöslingor är ett minne blott. En stadigt stigande form gör givetvis sitt också. Och lite variation på träningsmiljö. Har verkligen haft riktigt fina pass sista dagarna. Juldagen bjöd på två fina pass, ett på Kanis med Viktor där vi åkte i lössnön uppe på ”de övre slingorna” och även nere på ängarna. Nostalgi på hög nivå från min skidgymnasietid. På kvällen utrustade vi oss med pannlampa och några ton kläder då tempen låg kring -19. Det blev ett varv runt sjön i Teuger i mäktigt norrsken och stjärnklar himmel.

Dagens arbetsmiljö gav inte mycket att klaga på. Kunde danka av 40 minuters effektiv intervalltid i helt perfekta spår.
Dagens arbetsmiljö gav inte mycket att klaga på. Kunde få till 40 minuters effektiv intervalltid i helt perfekta spår på Ormberget.

Jag passar verkligen på att ta vara att det blir en sån lugn period nu även om det är lite trist att det knappt är några tävlingar för oss seniorer förrän SM i början på februari. Jag åker inte Skandinaviska cupen i Lahtis även om det hade varit himla kul. Utan för mig väntar närmast Stellinloppet i Arvidsjaur, 9 km skate på fredag som en fint träningspass. Sedan blir det glädjade nog en extrainsatt FIS-tävling i Östersund den 6 januari.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.