Årets första vecka börjar lida mot sitt slut

God kväll! Jag befinner mig sedan onsdag eftermiddag tillbaka hemma i lägenheten i Östersund. Jag har haft riktigt fina dagar (eller ja, 3,5 vecka!) uppe i norrbotten med otroligt fin jul, mellandagar och nyår. Laddat batterier med nära och kära-tid helt enkelt. Men i onsdags droppade mamma av mig hos familjen Jönsson i Gammelstad och tillsammans med dem fick jag skjuts ned till Östersund och samtidigt åka husbil för första gången i mitt liv! Det var nästan oförtjänt bekvämt!

Robert rattar på!
Robert rattar på!

De sista dagarna hemma spenderades dels i Arvidsjaur dagen innan nyårsafton för Stellinloppet. Jag var tacksam över att jag, pappa och farfar ens kom med livet i behåll efter den särklass halkigaste bilfärden i mitt liv, men annars var det inte särskilt mycket positivt att ta med från det loppet. Har aldrig åkt bra i  Arvidsjaur och gjorde det inte nu heller, kom som aldrig in i loppet och fick inte alls till teknik. Själva nyårsafton spenderades hos Julia Sipola i Sävast med 14 andra norrbottniska skidåkare/orienterare, otroligt kul att träffa alla gamla skidgymnaisevänner som man tyvärr sällan ser med så jämna mellanrum längre.

wp-1483281000931.jpg

"Vem kommuncierar bäst?" a.k.a lappleken
”Vem kommuncierar bäst?” a.k.a lappleken

Väl i Östersund så har jag sedan i onsdag agerat stand-in-matte åt Cooper medan Sofia är i Lahtis på tävlingar. Vi myser på och har det bra mellan passen! I helgen arrangerar Östersunds SK juniorcup och idag även en extrainsatt seniortävling. Kul att tävla och kul med en känsla som jag är nöjd över! Det var riktigt bitigt väder med -14 och en otroligt isande vind men vad gör det när det svarar i kroppen och det är kul att tävla igen?! Det känns bra för självförtroendet att den träning jag vet jag brukar svara på verkar fungera som den ska, även om det fortfarande är lite svajande från dag till dag.

Resultat

Annars då? Har lyckats förfrysa min örsnibb REJÄLT. Har lyckas låsa ute mig själv efter min och Coopers kvällspromenad igår (automatiskt lås kring 21, ingen nyckel, ingen mobil, ingen pojkvän hemma och -20). Skidorna och stavarna jag skulle testa inför tävlingen igår fastnade i en igenfrusen takbox. Jaja. Kanske har jag varit nog klantig för resterande del av året.

Passerade 500 träningstimmar förra perioden. Givetvis kör jag Sture Noréns träningsdagbok från skidgymnasiet fortfarande!
Passerade 500 träningstimmar förra perioden. Givetvis kör jag Sture Noréns träningsdagbok från skidgymnasiet fortfarande!

 

After race-häng
After race-häng

En reaktion till “Årets första vecka börjar lida mot sitt slut

  1. Gott nytt år Jenny! Det är så kul att läsa dina inlägg. Vi följer din framfart med glädje och håller tummarna.
    Stor kram Ninna o Magnus

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.