SM-veckan närmar sig

Godkväll! Jag har haft en fin vecka med fint flow. Känner mig allmänt trygg i träningen jag genomför just nu, vilket är skönt. Jag brukar ha ett bra hum om vad som funkar formtoppande för mig och alla veckor nu fram till SM är väl planerade och har mycket tanke bakom sig. Sen är det givetvis så att man aldrig blir helt klok på kroppen och det kan gå lite hur som helst ändå, men det viktigaste är väl att man är just trygg i det man gör och väl på startlinjen kan känna att man gjort allt i sin makt för att åka fort. Jag känner att jag är där jag ska vara nu, lite lagom mör efter en lite tuffare träningsperiod och vecka. Sista passen har svajat lite i form, hade ett dåligt fartpass i fredags men idag kändes det som att inget kunde stoppa mig. Så ja, kroppen är lite sliten – men bara lagom. Precis som jag vill.

wp-1484488615791.jpg

Även om jag länge jobbat med att lära mig att jag, som person, inte är mina prestationer i skidspåret så märker man direkt att om det känns bra i träningen – så märks det direkt på humöret allmänt. Så har verkligen den här veckan varit, jag har haft energi till så otroligt mycket annat än skidåkning. Till jobb, till relationer (jag kan nämligen vara urkass på höra av mig till vänner och familj om jag inte är i balans tyvärr) och till att bara göra lite saker för att må bra. Och småsaker som kan störa feelingen i vanliga fall har som bara runnit av mig som vatten. Visst är det trist att det ska vara så baserat på känslan i skidspåret men jag väljer att vara tacksam för den känsla jag har just nu iallafall!

Hade en fin kväll häromdagen med riktig mindfulness. Satt och klippte och klistrade och omorganiserade i min receptbok, snacka om något jag aldrig skulle finna ro till i vanliga fall. Och som en brev på posten fann jag inspiration till att laga mat igen vilket jag inte haft på ett tag faktiskt. Och på tal om mat så har mitt sug för vegetariskt och kyckling och framförallt fisk ökat otroligt mycket sista tiden. Jag har lärt mig att mitt matsug är något som varierar oerhört från månad till månad och just nu har jag uppenbarligen fallit offer för vegotrenden som råder. Bara rida ut stormen antar jag och dra fördelarna av att vara miljövänlig och snäll mot plånboken!

Vegetarisk bolognese med röda linser och toppat med mozzarella! Riktig hit!
Vegetarisk bolognese med röda linser och toppat med mozzarella! Riktig hit!

 

Igår gjorde jag god trerätters, efterrätten i form av Baileyspannacotta var även det en hit!
Igår gjorde jag god trerätters, och efterrätten i form av Baileyspannacotta var även det en hit!

Annars har jag haft en fin helg där jag passat på att hänga mycket med herrn i huset som är tillbaka efter mycket flängande. Imorgon har jag en efterlängtad vilodag där jag ska leva efter mottot ”det är så skönt att göra ingenting och sedan vila efteråt”. För veckan som kommer blir minst sagt intensiv. Sex av sju dagar ska jag jobba och få in två utbildningar med både Länsförsäkringar och Hemmakväll. En personalfest med Hemmakväll-gänget. En födelsedag (jag blir hela 21 år på onsdag!). En tävling. Och framförallt har jag en viktig intervallvecka för att åka fort på SM om tre veckor. Jag är iallafall aspepp på vad veckan ska bjuda på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.