Det blev SM-start(er) tillslut

wp-1486214971126.jpg

Tacksam är ett ord jag tycker om. Det är även ett ord jag börjat jobba mycket mentalt med, och som som gör stor skillnad på den fronten. Framförallt är det så jag bäst beskriver känslan över att faktiskt ens få chansen att starta detta SM. Det trodde jag innerst inne inte i tisdags, kanske skiathlonen som skulle gå på söndagen – men inte mer än så. Förkylningen och halsen blev lite bättre på onsdagen och på torsdagen hade jag inte längre ont i halsen, kände mig lite ”tjock” i den samt att jag var täppt i näsan. Velade fram och tillbaka hela dagen och efter diverse beslut så bestämde jag mig för att chansa. Som jag nämnde i tidigare inlägg är jag fruktansvärt dålig på att ”vara sjuk”. Mitt tålamod behöver förbättras minst sagt. Men jag känner min kropp väl och jag vet hur förkylningar i den brukar te sig när de väl kommer. Därav mitt beslut att starta, trots att jag vet att många var väldigt skeptiska.

Innan start kändes det riktigt kasst. Började återigen tvivla där och då på att det faktiskt var rätt beslut, men som mamma sa i telefonen ”Om du nu bestämmer dig för att köra så är det du gör, du kan du inte tveka eller fundera, då kan du lika gärna skita i det!”. Hon är rätt klok! Sket i att känna efter och snegla på pulsen och körde min sedvanliga uppvärmning.

Om det är något jag vet med mig själv så är det främst att jag ser mig själv som distansåkare, även om mina sprintegenskaper sakta men säkert tar sig. Om jag nu ska åka sprint så är det framförallt klassisk sprint jag brukar behärska bättre. Och om jag nu åker sprint så är jag rätt kass på prologer. Åker ALLTID mellan 7-10 sekunder snabbare i heat, vare sig det gäller träning eller tävling. Då kanske ni förstår min förvåning när jag slutar tia i prologen. Visst, jag vet att jag var i bra slag och det var just därför jag blev extra knäckt av en förkylning. Och givetvis vet jag att många bra åkare saknas p.g.a diverse anledningar. Och visst var tidsdifferansen stor. Men faktum kvarstår att jag bara kan jämföra med de som åkte och att det oavsett förutsättningar var mitt absolut bästa sprintkval jag gjort. Hade stora förhoppningar på att ta mig till semi då jag kände mig rapp i kroppen. Tyvärr var jag inte så rapp i starten och låg långt bak i klungan i första backen, och när en annan åkare åkte över mina skidor och ramlade på mig är det inte så mycket att göra tyvärr. Sånt händer i sprint. Tar med mig att jag åkte starkt efter det även om det inte ledde till vidare avancemang.

Vilodag igår, det var nog bra för min förkylning. Spenderades med lunch och fika med GSA-tjejerna samt lite lätt träning.

wp-1486214978083.jpg

Idag stod stafett på schemat, jag fick köra förstasträckan och jag hade innan hoppats att den tidigare så fina formen skulle hålla i sig, det är svårt att veta hur mycket stryk den tagit efter ett virus och lite ofrivilliga vilodagar. Känslan var inte lika bra som i torsdags men fortfarande god. Känns som att jag tål mjölksyra rätt bra. Tyvärr valde jag helt fel skidpar idag och hade varken det bästa glidet eller fästet. Inget jag kan skylla på vallare utan det ligger enbart på mig själv, det var ett svårt val innan och nu har jag lärt mig något av det. Jag växlade som sjua, ingen placering jag i för sig är missnöjd med men avståndet upp för på tok för mycket, det skulle varit halva det för att jag skulle ge mig själv godkänt. Totalt slutade vi GSA-tjejer nia, det tycker jag vi gjorde bra!

Ikväll väntar en lätt jogg, stretch och rörlighet. Det ryktas dessutom som att Kerstin Hellner bjuder på en favorit i repris från Bruksvallarna med sina köttbullar till middag! SM avslutas imorgon med dubbeljakt och återigen är jag mest tacksam att jag ens kan åka. Ska fokusera på att ha kul och göra kloka beslut. Hoppas på en fortsatt fin känsla i kroppen, bra skidor och att jag vänder denna, hittills tunga, säsong till den nivå jag vet jag besitter. Loppet sänds på SVT och vi tjejer startar 11.15 om jag inte minns helt galet!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.