Så var det söndag igen

Denna vecka inledde jag med dubbla vilodagar, det var längesedan sist men jag kände att det var välbehövligt. En SM-vecka tar i normala fall mycket på krafterna och nu med de förutsättningar jag hade förra veckan tänkte jag att jag skulle vara extra snäll mot kroppen. Jag kanske inte var överdrivet vänlig mot den då jag startade trots att jag inte var helt kry.

I veckan har det varit kyligt i Östersund men med mycket lager-på-lager och en köldmask går det fint ändå. Solen har strålat och jag har njutit av att träna ensam med endast podd i öronen som sällskap. Jag skulle inte påstå att jag är någon enstöring i vanliga fall men i veckan har jag känt behov av att åka själv. Kroppen har dessutom varit lite sliten och trots att jag körde mitt sedvanliga styrkeprogram i tisdags fick jag helt galen träningsvärk efteråt, väldigt märkligt då det inte var mer än en och en halv vecka sedan mitt senaste styrkepass!

16735261_10154826427560999_705962919_o
Under min lunchrast på jobbet igår mötte jag upp Viktor för en promenad i finvädret! Vi var inte ensamma på isen…
Jämtlänningarna kommer fram så fort solen visar sig!
Jämtlänningarna kommer fram så fort solen visar sig!

Jag kör alltid på känsla allmänt i livet – känner jag för något så gör jag det. I veckan har det som jag nämnde tidigare varit att träna ensam. Men även att köra lite alternativa pass, jag har bara åkt två pass på ÖSK i veckan. Mitt fartpass i fredags körde jag på stakergo (och luftrören tackade dessutom för det då det var -15 ute). Dessutom tog jag Viktors pannlampa och sprang ett eftermiddagspass ute på isen. Innan jobbet igår då jag jobbade öppning ställde jag klockan tidigt och tog skateskidorna i handen, sprang två minuter till Badhusparken och fick ihop en och en halv timme i soluppgången, det var sjukt vackert när man såg solen börja lysa på fjälltopparna i Bydalsfjällen.

Viktor fick efter sin femteplats på SM (!) dessvärre (men inte så oväntat kanske) en släng av min förkylning. I veckan har vi inte setts överdrivet mycket då jag antingen tränat eller jobbat. Idag fick vi iallafall ihop ett riktigt fint pass tillsammans! Eftersom vi bor vid vattnet och då föret på isen är helt perfekt för skidåkning åkte vi på isen, planen var att vända efter en timme men rätt spontant tänkte vi att det kunde vara kul att åka runt hela Frösön! Sagt och gjort, 2.10 timme senare hade vi rundat hela ön!

16709260_10154826427425999_255414677_o
Inte lika soligt idag men ack så fint ändå!

16709435_10154826427480999_334638182_o

Fick en fråga efter föregående inlägg:

Jättebra inlägg!! Kan inte du skriva ett inlägg om hur du ser på idrott och alkohol?

Mitt svar kring just idrott och alkohol är rätt kort och enkelt. Precis som jag skrev i föregående inlägg så ska mycket klaffa när man tränar kring 700 träningstimmar. Återhämtning är a och o och där rimmar en sen utekväll inte riktigt helt bra i mina öron. Jag tycker det är extremt viktigt att slappna av och släppa sin elitsatsning ibland och givetvis ”festar” jag. Det är dock aldrig under tävlingssäsong eller när jag är som mest träningsbelastad. Jag personligen skulle aldrig införa något förbud för mig själv, jag dricker säkert ett glas vin en gång i månaden då det är något jag uppskattar och som ger mig det lilla extra under en helgmiddag – det skulle jag aldrig rucka på för att det kan anses oseriöst i andras ögon.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.